U trendu

Nezdravo kopiranje

Kad vidite blizance, decu, koji su identično obučeni, to može da deluje slatko. Ako vidite dve školske drugarice da su se isto obukle, i to deluje simpatično. Kad vidite par koji je već jako dugo zajedno, i čak su i fizički počeli da liče jedno na drugo, i to je super. Međutim, u vezama može da postoji i nezdravo kopiranje, nezdrava sličnost između partnera. Na šta mislimo?
Recimo, tek što ste počeli da izlazite s novim partnerom ili partnerkom. Imate neku neodređenu predstavu o njihovom stilu, kakav god da je – uvek "skockani", ili ležerni, opušteni, ili možda sportski nastrojeni… A onda vidite da se taj stil naprasno menja otkako su s vama – počinje da veoma liči na vaš stil. Možda vas vaš novi dragi ili draga čak pozovu pred izlazak da pitaju šta ćete obući, pa da i oni obuku nešto slično. Ako se od takvog poziva osetite nelagodno, potpuno ste u pravu – imaju li vaš partner ili partnerka sopstveni identitet?
Da ne bude zabune, nema ničeg lošeg u ideji da, ako idete na neki važan formalan događaj, vaše garderobe budu usklađene. Ne moraju biti iste, ali usklađene. Nema ničeg lošeg ni u tome da vas partner ili partnerka pitaju gde izlazite to veče, da bi svoju garderobu prilagodili tome – svakako nije isto ako idete na vožnju biciklom pored reke ili na večeru u ekskluzivan restoran. Međutim, da se trude da kopiraju vaš stil? To već donosi probleme u vezi.
Zašto probleme? Zato što to znači da vaš dragi ili draga još uvek nisu pronašli svoj identitet, još uvek ne znaju šta hoće. A to znači da nikako ne mogu zaista znati ni šta žele u vezi, da li ste vi prava osoba za njih ili vaša veza nema nikakve šanse da opstane. Sad, ako ste oboje veoma mladi, ovo ne mora da bude problem – još je puno vremena pred vama i nije ništa neobično da mlada osoba još uvek nije sigurna ko je i šta je, niti je neobično da jako mlada osoba često menja svoj stil. Ipak, ako se i vi i vaš partner ili partnerka bližite tridesetim, a oni i dalje blagog pojma nemaju o sopstvenom identitetu, to je već veoma jasan signal – da bi u vezi moglo da bude velikih problema i da bi možda bilo bolje da potražite nekoga ko zna šta hoće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.