Nezgodni rođaci na venčanju

U skoro svakoj porodici postoji poneki nezgodan rođak ili rođaka. Nepristojni ili svojeglavi, ili na neki drugi način problematični – a opet, ne radi se o kriminalcima niti nečem sličnom, pa budu pozvani na vaše venčanje, gde i te kako pokažu zbog čega baš i nisu omiljeni u familiji.
Možda se ponašaju nepristojno. Ili su doneli sopstveno piće, a vi ste imali razlog da pravite venčanje bez alkohola, i ostali poštuju vašu želju. Ili su jedini oni doveli malu decu, koja se onda dosađuju na venčanju. Ili su doveli kućnog mezimca – koji pati od inkontinencije. Ili se petljaju u sve živo i svuda se naturaju, svima pokušavaju sve da određuju. Ili… Mnogo je mogućih nezgodnih ponašanja – a vas je užasno stid zbog toga, i čak ni nakon što je venčanje prošlo ne možete da se sasvim "opasuljite", i pitate se da li ostalim zvanicama, koje su se sve lepo i pristojno ponašale, treba da se izvinite.
Nema potrebe za tim. Kao što smo već rekli, u skoro svakoj porodici ili rodbini postoji neko takav. Oni koji su već bliski s vama znaju kakva je ta osoba, i njeno ponašanje ih nimalo nije iznenadilo. Oni koji nisu toliko bliski, sasvim moguće, imaju nekog takvog u sopstvenoj rodbini, a, osim ako je ta osoba pričinila veliku neprijatnost baš njima (na primer, pijana se ispovraćala po njima, ili se mezimac te osobe, onaj mezimac s inkontinencijom, uneredio po njima), cela stvar bi mogla da im deluje i blago zabavno, poput materijala za anegdotu.
U svakom slučaju, to je bilo i prošlo je. Tu nezgodnu osobu ubuduće ćete prilično retko viđati, tako da vam neće biti mnogo na smetnji. Najbolje je ne osvrtati se na te neprijatne momente, nego se usredsrediti na ono što je počelo venčanjem – bračni život s osobom koju volite toliko da želite ostatak života da podelite s njom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.