U trendu

Nezgodno iznenađenje u krevetu

Najčešći, i za muški pol najstresniji problem koji se može pojaviti u bračnom krevetu jeste impotencija. Sa medicinske tačke gledišta, impotencija je smatrana posledicom nestrpljivosti, nervoze. Nova istraživanja pokazala su da je uzrok impotencije u protoku krvi kroz organizam – od nastajanja ugrušaka u arterijama, do pojave visokog krvnog pritiska.

Strah od impotencije veći je od straha od srčanog napada. Delom zbog toga što je muškarcu lakše da vizualizuje problem u vezi sa polnim organom nego srčanim mišićem. Faktori koji izazivaju impotenciju i srčane probleme su, među ostalima, i povišeni nivo holesterola i krvni pritisak.

Neke vrste dijeta mogu doprineti pojavi impotencije, kao i lekovi koji su prepisani radi smanjenja i kontrolisanja krvnog pritiska. Hormonalna neravnoteža utiče na seksualne mogućnosti. Bilo šta što dovodi do povećanja estrogena u organizmu kod muškaraca, prouzrokovaće smanjenje testesterona i androdestetiona. Estrogeni se mogu naći u hrani životinjskog porekla ukoliko je ta životinja hranjena njima. Masne naslage, a samim tim i višak kilograma, idu u prilog pojavi impotencije.

Impotencija muči 100 miliona muškaraca širom sveta. Broj je verovatno i veći, ali usled „sramote“ onoga kome se to dešava i ne prijavljivanja problema lekaru specijalisti, ostaju samo nagađanja. Neki na tu pojavu gledaju kao da je trenutna, da će vremenom proći, dok drugi to shvataju konačnim.

Istina je da u 80% slučajeva impotencija nije psihološke prirode. Isto tako, ne pogađa samo ljude koji imaju preko 65 godina (mada su oni u većini). Po nekim tezama, pušenje, alkohol, depresija, tj. sam način života utiče na seksualne mogućnosti muškaraca, makar on bio i u samim 30-tim godinama.

Na tržištu su se pojavili lekovi koji su postali poznati po svojoj mogućnosti da impotenciju privremeno otklone. Najpoznatiji lek na tržištu je Vijagra. On nije svemoguć, i ma šta mislili ili čuli, taj lek ne može da deluje ako pored vas nije žena koja vas svojom pojavom i ponašanjem na neki način ne uzbuđuje. Lek koji ćete potom uzeti nije neki magični prekidač kojim se možete uključiti ili isključiti po potrebi.

Nažalost, Vijagra ne odgovara svakome, i pre kupovine posetite lekara, koji će vam reći kojim lekom ili na koji način možete poboljšati svoje seksualne aktivnosti. Pre svake odluke, konsultujte se sa lekarom. Ne živite u kamenom dobu već u 21. veku. Ako vas je sramota da kažete razlog (bilo kome) posete, kažite da je redovna kontrola u pitanju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar