U trendu

Ni izgled ni hrana: Ovo je najmoćniji afrodizijak koji utiče na seksualnu privlačnost

Čovek je društveno i seksualno biće. Definicija evolucije tokom njegove duge istorije najbolje opisuje njegovu srž – povezanost s prirodom i sopstvenim instinktima u nastojanju za preživljavanje, ali i pronalazak odgovarajućeg partnera za produženje vrste.

Često se ističe kako brojni faktori ljudskoga tela utiču na nivo seksualne privlačnosti, ali obično se tada govori o fizičkom izgledu i neverbalnom govoru tela, dok se retko spominje feromon – moćni afrodizijak koji uveliko utiče na seksualnu privlačnost, prenosi Mixer.hr.

Feromoni – miris tela

Hemikalije koje podstiču biološku i seksualnu privlačnost, odnosno feromoni, uveliko utiču ne samo na privlačnost kojom se zrači, već i na način kako osoba i njeno telo reaguju na osobe iz okruženja, i na kraju i koje ih seksualno privlače.

Feromoni sa stajališta evolucije ukazuju na to s kime je osoba najviše kompatibilna za parenje, izjavio je za portal The good trade, dr. Majk Anderson koji se bavi ljudskom seksualnošću. Na primer, žena prilikom menstruacije doživljava mirise življe i drugačije, a dok ovulira miris partnera doživljava vrlo izražajno i posebno. Brojni su, dakle, načini percipiranja feromona tokom različitih faza životnog ciklusa, stoga isti zaista imaju važnu ulogu u doživljavanju osoba.

Jeste li primetili da se prilikom grljenja pojedinih osoba ili uzimanja u ruke njihovog komada odeće, uvek radi o drugačijem mirisu? Upravo taj miris definiše doživljaje pojedine osobe, izrazito privlači ili odbija pa tako predstavlja glavni faktor privlačnosti.

Naime, on se bazira samo na instinktima koji su evolucijom predodređeni svakoj osobi i koji tako čine temelje preživljavanja i pronalaska partnera.

Kako prirodno uticati na povećanje feromona?

Prirodni miris tela znatno utiče na ljude, ali može li se na isti nekako uticati? Jedan od prirodnih načina za povećanje feromona jest redovno vežbanje – naime, dokazano je da upravo znojenje izlučuje seksualne feromone. S druge strane, na primer, nedostatak spavanja i odmora utiču negativno na telo, pa zbog neuravnotežene novo hormona dovode do – pada feromona.

Uz to, i hrana koja se konzumira, poput celera i tartufa, utiče pozitivno na feromone, kao i apstinencija od seksa i masturbacije – jer daju vremena telu da se oporavi i poveća nivo hormona.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar