Nije brak za svakoga: Ovi faktori otkrivaju da li ćete se udati ili ne

Da li ste ikad čuli da neko govori da “nisu svi ljudi za brak“?

Čini se da je za neke to zaista tako.

Naime, istraživanje objavljeno u časopisu Social Science Research pokazalo je da verovatnoća udaje za pojedinca zavisi od tri faktora: fizičke privlačnosti, karakterne privlačnostii i lične nege.

Ukupan rezultat dobijen istraživanjem koji se bazora na ove tri karakteristike pokazaće hoćete li ubrzo pred oltar ili ne. Istraživanje je obuhvatilo čak 9 hiljada ispitanika, a naučnici su učesnike ocenjivali ocenama od jedan do pet. Nimalo iznenađujuće, ali što je veća ocena bila, to je bila veća verovatnoća da će se osoba udati odnosno oženiti.

Iako su važne sve tri navedene karakteristike, istraživanje je pokazalo da se one ipak mogu međusobno dopunjavati. Na primer, ne baš najbolji fizički izgled može nadoknaditi visoki stepen inteligencije i duhovitosti.

Međutim na kraju, uprkos svim istraživanjima, najvažnije je da sami sebi postavite pitanje želite li uopšte biti u braku ili ne.

2 komentara
  1. Nataša Gajić

    Brak nema alternativu.- hah… istraaažiiivanjeee na uzorku koji se „razveo“ (razbaštinio)… a čini čine svašta

  2. komentarista

    brak interesuje samo debiluške koje ne mogu da trpe mamu tetke i babe da je pitaju ćero kad će da se udaš, a koje su se i same udavale jer nisu mogle da trpe svoje mame tetke i babe što su im drobile ćero kad ćeš da se udaš

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike