Nije sedma: ova godina braka je NAJKRITIČNIJA

Sigurno ste već čuli da je sedma godina braka krizna i da baš tada parovi počinju da se razdvajaju.

Najnovije istraživanje pokazalo je da to nije tačno.

Psiholozi sada tvrde da je krizna godina braka zapravo deseta i da se upravo tada dešavaju velike svađe koje dovode do razvoda.

U istraživanju koje su sproveli naučnici Univerziteta u Juti (SAD) učestvovalo je više od 2.000 žena rođenih između 1957. i 1964. godine, a sve su bile u braku 30 i više godina.

Primećeno je da se u dve trećine brakova ponavljao isti obrazac – parovi su prvo uživali u sreći, da bi potom zadovoljstvo počelo da opada. Vrhunac razilaženja događa se u desetoj godini.

Najveći razlog za to je, smatraju stručnjaci, nezadovoljstvo žene, koja puca pod poslovnim i porodičnim obavezama.

Ako parovi prežive tu desetu godinu braka, imaju velike šanse da ostanu zajedno do kraja života.

2 komentara
  1. Xonpe

    Kod nas to ide mnogo brže.Ako brak,sa papirom ili bez,potraje tri godine,to je rekord.Često to puca i mnogo brže,jer onda tek mladi shvataju šta su prave obaveze,a za to nisu svi spremni,kao ni sposobni.Jedno je kad dvoje izlaze i ne žive zajedno,pa nekako izlaze na kraj sa novcem,ali kad žive zajedno,tek onda izlazi sve na videlo,pa i nespremnost da se plate računi i održava kuća ili stan.Bolje je raskinuti na vreme dok nema dece koja na kraju uvek ispaštaju.

  2. Nebojša

    Treba uzeti u obzir i činjenicu da svi kućni uređaji (mašine za veš i sudove i ostalo) posle šest – sedam godina stižu za zamenu. To je po mome još jedan od razloga za povećanje tenzije u braku pored već navedenih.

Napišite komentar