Nimalo romantična pitanja o vašim finansijama

Kad se o razgovorima s voljenom osobom razmišlja, a veza vam još uvek ne traje nešto posebno dugo, vrlo često se zamišlja romantika. Ne mora baš sve uz svetlost sveća ili dok zagrljeni posmatrate zalazak sunca, ali se može desiti da se osetite kao poliveni hladnom vodom u zimsko doba ako voljena osoba pokrene pitanje vaših finansija – a zapravo, i takvi razgovori su neophodni.
Znate vi da se i o novcu mora razgovarati, odrasli ste ljudi; ako će tu biti nečega dugotrajnijeg, svakako da ćete morati da se dogovarate i razgovarate o mnogo čemu, pa i o nečemu toliko neromantičnom kao što je novac. Ipak, nije baš prijatan osećaj kada voljena osoba, koju još uvek gledate kroz ružičasta stakla zaljubljenih, počne da se raspituje o tome koliko zarađujete, kako finansijski stojite, šta posedujete, imate li dugove… Odmah vam zazvoni alarm za uzbunu i zapitate se da li je ta osoba zainteresovana za vas ili za vaš novac. Ili čak odmah zaključite da tu osobu zanima samo da vam uzme što više para. Nimalo lep osećaj.
Nije isključeno da ste s nekim koga znatno više interesuje vaš novac nego vi. Postoje takvi ljudi. Međutim, to što se voljena osoba raspituje o vašim finansijama ne mora da znači da je ona jedna od takvih. Moglo bi da se radi i o tome da joj se sve više i više dopadate, da želi ozbiljnu vezu s vama, pa se zato raspituje o svemu što ulazi u ozbiljne veze – a tu spada i novac. Nekada su zaljubljeni mogli da pričaju samo o ljubavi (ukoliko im to oni koji ih nadziru dopuste), a kad stvari postanu ozbiljne, o ozbiljnim stvarima bi razgovarali njihovi roditelji i ugovorili im brak. Danas partnere birate sami – i o svim aspektima veze, računajući i finansijske, brinete vi i voljena osoba.
Uzmite u obzir i to da vi ne znate kompletnu prošlost voljene osobe. Možda je ranije bila s nekim ko je stalno bio u dugovima, ili čak s nekim ko je i njega/nju uvaljivao u dugove, ili stalno od njega/nje pozajmljivao novac nikad ga potom ne vrativši. To bi i te kako moglo da navede voljenu osobu da postane krajnje oprezna kad se o novcu radi.
Kako, ako voljena osoba počne da se raspituje o vašim finansijama, znati da li je zapravo samo vaš novac i zanima? Nema stopostotnih garancija ni za šta, ali može da pomogne ako obratite pažnju na to za koje aspekte vaših finansija se voljena osoba interesuje. Ako je zanima samo šta vi sve posedujete i koliko zarađujete, to baš i ne zvuči dobro. Ali, ako su pitanja usmerena tako da iz odgovora na njih pokušava da sazna da li vi racionalno raspolažete novcem koji imate, ili ste u dugovima i hirovito troškarite, kakvi su vam stavovi kad se o novcu i trošenju radi, onda je verovatnije da voljena osoba želi ozbiljnu vezu s vama i interesuje je da li ste vi dovoljno odgovorni da racionalno trošite ili tu može da očekuje probleme, što ne znači da će sigurno raskinuti s vama čim sazna da ste ušli u minus da biste nabavili trideset i drugi par cipela.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.