U trendu

Niste lik iz telenovele

Postoje osobe koje se ponašaju kao da su lik iz televizijske serije („sapunice“ ili telenovele, najverovatnije) ili iz nekog lošeg filma. Njihov govor, gestikulacija i ponašanje su prenaglašeni, naporni su svima – a onda se pitaju zašto nemaju sreće u ljubavi i hoće „vene da seku“ zbog toga.
Znate ih: ono što biste vi nazvali neprijatnošću (recimo, bio je nešto duži red u pošti a morali ste da platite račune) za njih je strašno: „Zamisli, 20 minuta sam čekala u redu!“. Popravka pokvarenog vodokotlića za njih je čitava odiseja (zvale su majstora i čekale da otkloni kvar). Nenajavljene će doći kod vas u sitnim satima jer „moraju s nekim da pričaju“, i to svaka tri dana. Jednom nedeljno imaju nervni slom. Svađa s dečkom će obavezno biti na javnom mestu, uz neizbežno pravljenje scene i toliko dreke da će neko nesrećnika verovatno da optuži za maltretiranje, a da je on ni takao nije. Za ovakve osobe svaka situacija je drama.
A stvaran život nije kao u telenoveli. Ne događaju se baš svaki čas teške drame, ne smatra se normalnim da mlatarate rukama dok s nekim razgovarate i čas pravite ničim motivisane dramske pauze, čas se poveravate kako vam neka zlobnica spletkari iza leđa, da biste već u sledećem trenutku dobile histeričan napad, a u onom nakon toga briznule u plač. Niti se, kao u „sapunicama“, većina stvari dešava u sudnici, bolnici ili u nečijoj kič vili. Osobe koje se ponašaju kao likovi iz telenovela možda sebe vide kao dive, ali okolina ih vidi kao naporne osobe s kojima nije moguće ostvariti normalnu komunikaciju. A partner?
To što se žena ponaša kao lik iz telenovele možda će nakratko da privuče nekog neiskusnog muškarca – njeni nekontrolisani izlivi emocija mogli bi nakratko da mu izgledaju ženstveno, ali će mu to ubrzo dosaditi, pa će potražiti damu kojoj osećaj za meru nije nepoznat. I ta dama će nekad umeti da plane, i te kako – ali će emotivne izlive te vrste zadržati za trenutke iza zatvorenih vrata, dok će se u društvu (partnerovom ili bilo kom drugom) ponašati kao, pa, normalna osoba, a ne kao loša glumica koja svaku scenu preglumi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.