U trendu

Nisu vas smesta oborili s nogu, pa šta?

Živimo, sve više, u potrošačkom društvu, i mnogi od nas slušaju uveravanja da sebe treba da stave na prvo mesto i da se zadovolje samo najboljim. To može jako negativno da utiče, između ostalog, i na vaš ljubavni život, jer steknete nerealna očekivanja.
Ta nerealna očekivanja počnu već od upoznavanja nekog novog. Ako vas ne obori s nogu, ako vam kolena ne zaklecaju čim upoznate tu osobu, ako smesta ne osetite varnice, ne osetite snažnu želju za tom osobom, nije to to. Ili, ako se pred tom osobom smesta ne rastopite, ako ne osetite da je on kao princ iz bajke (sa sve belim konjem ili bar poršeom i zamkom ili vilom u koji/koju će vas odvesti da tamo živite srećno do kraja vaših dana) ili najžešći momak na svetu ili kakva vam je već omiljena fantazija, nije to ono pravo. Ono, jeste, simpatična vam je ta osoba, i slatka, i pametna, i duhovita, i vedra, ali nije to to. Niste smesta oboreni s nogu, što znači da to nije ono pravo.
Oni koji obavezno očekuju obaranje s nogu budu razočarani. Nekad odbiju dalji kontakt na samom početku; nekad se savladaju i pruže toj osobi šansu, ali i dalje imaju krajnje nerealna očekivanja, sve mora da bude kao u filmu ili u bajci, a pošto nismo ni u filmu ni u bajci, usledi razočaranje. I potraga za novom osobom kao iz snova, koja nam uporno izmiče.
Ne kažemo da treba sniziti kriterijume do besmisla ili da treba odustati od svojih snova. Ali, dobro bi bilo razmisliti šta vam je zaista bitno, i pružiti sebi vremena da stvarno upoznate osobu koju ste sreli – sve i da vas zaista obori s nogu i uspe da vas uhvati pre nego što zbog tog obaranja razbijete kolena, i dalje nećete znati možete li vas dvoje da funkcionišete zajedno dok se bolje ne upoznate.
Priče "kao iz filma" i "kao iz bajke" prepustite filmovima i bajkama – život nudi mnogo više raznovrsnosti i mnogo više načina da se pronađe sreća u ljubavi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar