U trendu

Nova veza nakon raskida

Prelazne veze su one koje se dese vrlo brzo nakon prekida značajnih ljubavi (ponekad započnu i pre kraja starih veza), ali što je još važnije, ne ostavljaju dovoljno vremena za više nego potreban proces žaljenja i ozdravljenja. Bez obzira na to koliko ste brzo započeli novu vezu, ona se ne može nazvati prelaznom ako ste potpuno preboleli bivšu ljubav.

U ovakvim vezama postoji ogroman rizik da ćete povrediti i partnera i sebe. Ukoliko ulećete u nov odnos tek da biste osetili da ste voljeni, poželjni ili seksepilni, ubrzo će se tako izgrađeno samopouzdanje srušiti kao kula od karata. Mnogo je bolje ako se izvesno vreme ne upuštate u nova zbližavanja. Odvojite određeno vreme za sebe i sagledajte šta ste do tada činili dobro ili loše, šta ćete učiniti drugačije u budućnosti (obavezno to i učinite), kao i šta zapravo želite od partnera. Mnogi od nas tragaju za partnerom kakav nam je odgovarao pre godinu ili dve, a koji u ovom trenutku ne zadovoljava naše potrebe i očekivanja. Zbog toga neki ljudi biraju iste tipove ličnosti iznova i iznova, sa predvidljivim i nezadovoljavajućim rezultatom.

Započnete li novu vezu bez jasne percepcije svojih stvarnih potreba, vođeni isključivo onim šta očekujete od partnera, ubrzo ćete shvatiti da ste osećanja prema bivšem samo usmerili ka drugoj osobi. Uverenje da ste pronašli nekoga potpuno drugačijeg samo je iluzija kada birate nekog vrlo sličnog prethodnom.

Ukoliko se, kao i većina ljudi, osećate povređeno nakon raskida ili razvoda, možete se naći u vezi sa nekim ko se potpuno razlikuje od bivše ljubavi. Prave i dobre veze ne izgrađuju se na podsvesnim ili iracionalnim nivoima. Sušta suprotnost ne garantuje da će nova veza funkcionisati ako već prethodna nije.

Ovakve veze mogu biti dobar lek za slomljeno srce samo ukoliko ste svesni njihove svrhe i svih zamki koje nose. Rukovodite se svojim sudovima i razumom i ne zalećite se. Budite sigurni da ste shvatili kakva je to osoba zaista, a ne kakva biste vi želeli da bude. Ne očekujte da vas partner spase ili izleči.

Najveći rizik sa kojim se možete suočiti jeste mogućnost da vas nov partner ubrzo napusti, što će ostaviti još tragičnije posledice na vaše ionako ranjivo srce. Ukoliko ste spremni da preuzmete ovakve rizike, usporite, dopustite da se veza razvija polako, razgovarajte jedno sa drugim, vodite brigu o svojim emocijama sve dok se ovakav odnos ne razvije u duboku i značajnu vezu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar