U trendu

Novi izazovi nakon raskida

Upoznate osobu suprotnog pola koja vam se dopadne, budete s njom u vezi, veza ne uspe i raskinete. Ako je veza trajala vrlo kratko, raskid može i da ne boli baš mnogo – možete se oporaviti relativno brzo. Ipak, ako vam je veza išta značila, raskid će i te kako boleti. Ko god da raskine, čija god da je krivica, raskid će boleti. Nekada posle raskida imate želju da jednostavno budete sami i da vas svi živi ostave na miru. Ponekad i ne želite da budete sami – želite da ponovo budete u nečijem naručju, da se osećate voljeno i sigurno (ova želja nema veze s polom, osećaju je i muškarci i žene, mada je muškarci uglavnom ne bi formulisali na ovakav način). Onda se postavi pitanje – kako se, nakon raskida, pripremiti na nove „ljubavne izazove“?

Mada potreba za novim partnerom ili partnerkom može biti jaka, ono što se savetuje jeste da sačekate i da se neko vreme bavite samo samima sobom. Možete se intenzivnije baviti svojim poslom ili se možete, nakon posla, baviti različitim hobijima – posle raskida, više je nego verovatno da ćete imati više slobodnog vremena nego ranije. Umesto da to vreme smesta popunite novom vezom, najčešće je mnogo bolja ideja da ga popunite stvarima koje vam pričinjavaju zadovoljstvo.

Ukratko: bavite se sobom, sobom i samo sobom. Zvuči sebično, možda, ali će vam pomoći. Razmazite sebe koliko god je moguće, uživajte u stvarima koje vam prijaju – to mogu biti vruće kupke, različiti spa tretmani, masaže (onoliko koliko vam finansije dozvoljavaju, naravno), a može biti i nešto što će uposliti vaš mozak koliko i telo: kursevi ovoga ili onoga, različiti hobiji, bavljenje nekim sportom kojim se ranije niste bavili… Bavite se sobom – pored toga što će vam, nakon povreda koje vam je raskid doneo, takvo ponašanje prijati, takođe će vam pomoći da postanete svesniji svojih potreba.

Jednom kada ih postanete svesniji, bićete i spremniji za novu vezu. Bićete manje skloni greškama već prilikom odabira partnera, plus ćete biti svesniji šta ste voljni da tolerišete, a šta ne. Znaćete šta vam je zaista značajno, a šta je lep bonus, ili sitna mana, ali nema stvarnog uticaja. Vaše šanse da sledećeg puta ostvarite uspešnu dugotrajnu vezu biće znatno bolje. Uživajte – i srećno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.