U trendu

Novi trend u seksu privukao milione ljudi

Svesna potrošnja, eko proizvodi, održiva lepota – reč održiva već je postala jedna od najpopularnijih u 2020. godini. Svi predlažu primenu razumnog i svesnog pristupa ne samo prilikom izbora šminke ili vintage suknje: strani seksolozi savetuju vežbanje svesnog seksa kako bi se prepoznali iz nove perspektive i voleli svoje telo.

Šta je svesni seks?

Da biste razumeli ovaj koncept, ne treba gledati u Vikipediju. Svesni seks je praksa kontrole emocionalnih, fizičkih i psiholoških aspekata ljubavnog odnosa sa partnerom. To ne znači da morate stalno da razmišljate o seksu: radije, morate da ispustite sve uznemirujuće misli i osetite puni erotski potencijal svog tela. Štaviše, veruje se da će vam proučavanje knjiga o psihologiji, tantri i meditaciji pomoći u tome. U istočnim mentalnim i telesnim praksama nema ni reči o svesnom seksu, ali ima dovoljno preporuka za samospoznaju i za proučavanje sopstvene senzualnosti. Budući da je seksualna revolucija odavno izvedena, a danas govorimo o „ovome“ otvorenije nego ikad, svesni seks kao trend nudi nam da otkrijemo senzualnu povezanost s prirodom, osluškujemo instinkte i uopšte smatramo intimni život vitalnim aspektom zdravlja i blagostanja.

Zašto je bolje s njim nego bez njega?

Osvešćenost u seksualnim vezama pomaže vam da naučite sve tehnike za uživanje i razumete šta tačno nedostaje kako biste bili potpuni. Seks je usko povezan s emocijama, pa pristalice svesnih praksi u krevetu izjednačavaju iskrene razgovore, diskusiju o intimnim preferencijama, erotske fantazije i strepnje. Ne samo devojkama, već i muškarcima često je teško prevazići psihološku barijeru i početi izražavati svoje misli i iskustva, ali nakon što to učine, mnogi parovi primećuju – njihovi osećaji su postali dublji i bilo je lakše dostići orgazam.

Kako razgovarati sa muškarcem o seksu?

Ako vam nešto ne odgovara u intimnim vezama ili ne možete dugo rešavati nagomilane probleme u njima, nemojte ćutati, samo razgovarajte o tome šta se dešava sa partnerom. Kako to učiniti? Najgori trenutak za pregovore o seksu može se smatrati periodom pre i posle vođenja ljubavi: muškarac nije mentalno spreman da razgovara o takvim problemima u tako pikantnom trenutku, tako da razgovor može završiti skandalom. Pokušajte razgovarati o svojim iskustvima u opuštenijoj atmosferi – za vreme romantične večere ili odmora. Često koristite fraze poput „osećam se“, „mislim“, „zanima me“ u razgovoru, kako bi čovek razumeo šta doživljavate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.