U trendu

Oba partnera dominantna

Dešava se da se međusobno privuku dve osobe koje su po temperamentu „šefovi“.

Ovo može biti veoma strastvena veza – ali može biti i jako problematična, ukoliko oboje konstantno pokušavaju da komanduju.
Ono što bude super u ovakvoj vezi jeste to što su oboje veoma intenzivno uključeni u nju. Ne postoji sumnja u jačinu emocija. Partneri dobro komuniciraju, podržavaju jedno drugo (i to intenzivno podržavaju jedno drugo, i odlično razumeju zašto je ono drugo zbog toga-i-toga eksplodiralo na nekog).

Dok stvari funkcionišu dobro, oboje osećaju da su s osobom na koju se mogu osloniti, što veoma prija i što i te kako učvršćuje vezu. Ali…
Stvari ne funkcionišu uvek dobro, jer kad se radi o dva „šefa“, u principu se radi o temperamentnim osobama, koje su u stanju da eksplodiraju i da u toj eksploziji besa svašta kažu, pa i učine. A to može dovesti do toga da se partner ili partnerka osete povređenim, iscrpljenim ili odbačenim.

Zaista je naporno biti s izrazito temperamentnom osobom, čak i ako ste sami podjednako temperamentni. Dodatni problem stvara to što „šefovi“ nikako ne vole da priznaju da i oni mogu da budu ranjivi, jer se boje da će to biti shvaćeno kao slabost – a „šef“ mora da bude jak.
Da li to znači da će ovakva veza biti intenzivna dok traje, da će i raskid biti spektakularan, i da za ovakav par ne postoji „živeli su srećno do kraja svojih dana“?

Ne, ne dolazi obavezno do raskida. Ipak, da bi se veza održala, prvo treba prihvatiti da vam je karakter veoma jak, i potruditi se da kontrolišete svoj temperament, svoju impulsivnost – zaista nije neophodno da dreknete svaki put kada vas nešto iznervira.

Kao drugo, trebalo bi se i malčice opustiti s voljenom osobom, pokazati joj da ste ranjivi – time joj ukazujete veliko poverenje, što će i te kako umeti da ceni. Podrazumeva se, obe navedene stvari treba da učine oboje. Tek tada postoje solidne šanse da veza jako dugo opstane.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.