U trendu

Odbiti neželjeni sastanak

Nekada se može činiti da sve više muškaraca okleva da uopšte priđe dami koja ih zanima, i da je zato dobrodošlo kad se neko na to usudi, samo što ne mora da znači da će vam se taj koji vam je prišao, ili koji vas je pozvao da izađete na sastanak, dopasti; ne mora da znači da ćete želeti da izađete s njim. Tu se postavlja pitanje kako ga učtivo odbiti.

Možda vam taj muškarac neprijatno miriše, ili postoji nešto odbojno u njegovom izgledu ili u ponašanju, ili vam se čini da ničeg zajedničkog nemate ili… U svakom slučaju, imate puno pravo da ne želite da izlazite s njim niti da se zabavljate s njim. S druge strane, ako vas nije nečim uvredio ili povredio, teško da ćete želeti da mu saspete u lice da vas ne zanima, niti bi takvo ponašanje bilo poželjno. A ume i da bude teško reći nekome direktno da niste zainteresovane, čak i ako je to bez ikakvog sasipanja u lice.

Ono što dame najčešće urade u takvoj situaciji jeste to da na poziv odgovore da ne mogu da ga prihvate jer su strašno zauzete – i ne ponude nikakvo alternativno vreme za viđenje. Neki muškarci će već tada shvatiti poruku; neki će ih pitati kada bi bile slobodne da izađu s njima, na šta dame odgovore da zaista ne znaju. Muškarci kojima ni tada ne bude jasno pozovu ponovo, nekom drugom prilikom; nakon što nekoliko puta čuju da je ona prezauzeta da bi se videla s njima, pre ili posle shvate da ona vreme za viđanje s njima i ne želi da nađe i odustanu.

Kod ovog metoda zgodno je to što ne morate da mu kažete zbog čega niste zainteresovane za njega – a najčešće se radi o nekoj njegovoj osobini koju on ne bi želeo ili mogao da promeni, ne o nečemu za šta biste ga krivile. Reći nekom: „Izvini, ja mislim da mi ne bismo odgovarali jedno drugom“, često šalje pogrešnu poruku, tu da vi još uvek razmatrate mogućnost izlaska s njim; stoga je: „Ne mogu, zauzeta sam“, praktičnije – a vremenom do njega dospe poruka koju i želite da pošaljete – ta da ćete, kad je on u pitanju, ostati bez slobodnog vremena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar