U trendu

On i njeno zvocanje (2)

Žensko zvocanje je, čini se, prilično čest muško-ženski problem. Naporno je, dosadno je, loše se osećaju i osoba kojoj se zvoca i osoba koja zvoca. Kako bi se zvocanje izbeglo, postoji mogućnost drugačijih taktika.
Možete pokušati da se setite da muškarci često ne razmišljaju mnogo unapred. Zato, ako želite da nešto urade sad, može da bude potrebno reći im zbog čega je to neophodno uraditi baš sad – recimo, mora da se rezerviše bar mesec dana unapred, i zato mora sad da pozove.
Nije uradio ono što ste ga zamolile? I još vas je optužio da zvocate? Uradite same to što ste tražile od njega. Ne demonstrativno, ali odmah, pred njim. Ako se oseća manje muževno kad posluša ženu, osetiće se još lošije kad vidi da je ona odustala i sama uradila to što je tražila od njega. Ima muškaraca koje neće pokrenuti na akciju čak ni kad to više puta ponovite, možda će čak smatrati i da ste se "dozvale pameti" – takvi budu jako iznenađeni kad ih žena ostavi, šta joj bi tako odmah. Ali ima i onih koji ne dopuste da ponovo na taj način odustanete od njih, ili to bar dopuštaju znatno ređe.
Naravno, može se desiti da se radi o nečemu što ne možete same, kao što je nošenje nečeg jako teškog, ili ste se dogovorili da on ostavi cigarete, a on onda zapali pred vama. Tada može da pomogne drugi postupak: izađite. Bez reči. Taj jedan vaš izlazak biće rečitiji od višečasovnog zvocanja.
Ne kažemo da će navedene taktike upaliti u svakom slučaju. Neće. Ima kada on jednostavno odbija da se promeni, i vi tu ništa ne možete – nekad prihvatite da je on takav, a nekad ga ostavite i nađete onog ko vam više odgovara. Ali, nekad i pomogne, a svakako pomogne znatno više nego zvocanje, plus se i vi ne osećate kao džangrizava baba (u pitanju je samo fraza, nije usmereno protiv dama u godinama).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.