On i ona na putovanju

Konačno, dogovorili su se: idu na letovanje! On se raduje odmoru i izležavanju, moguće i višku vremena i energije za seks; ona ima hiljadu i jedan plan šta će sve njih dvoje da rade na tom letovanju. Ne ide se na letovanje svaki čas – i zato njihov zajednički odmor mora da bude savršen, letovanje iz snova, iz bajke, nešto na čemu će im pozavideti i prijatelji i ljubavni romani i sapunice…
Pripreme za put: on nabavlja kupaće gaćice, ako nema neke stare, a ona ide na depilaciju, kod frizera, na manikir i pedikir, kupuje nove kupaće kostime, novu garderobu, papuče i peškir za plažu i kupaći kostim i torba za plažu moraju da se slažu. Kada dođe vreme za pakovanje, on spakuje minimum minimuma ili i manje (da li da ponese još jedne gaćice ili ne?) – idealno mu je kada sve može da mu stane u torbu veličine bošče. Ona pakuje pola svog garderobnog ormana (nema veze što ostaju deset dana, ona će poneti barem 20 majica; nema veze ako idu u neku tihu zabit, za svaki slučaj će poneti i malu crnu haljinu; nema veze ako hotel u kome će biti obezbeđuje fen, poneće ona svoj, kao i mašinu za peglanje i onu za kovrdžanje kose, o pokretnoj parfimeriji da i ne govorimo, kao i o barem šest pari obuće).
On nije baš najbolji s organizacijom i zaboravio je da im naruči taksi, pa sa svim tim koferima i torbama koje ona nosi moraju da se maltretiraju po gradskom prevozu. Barem sledeća 24 sata neće hteti ni da ga pogleda.
On bi se izležavao na plaži ili u hotelskoj sobi. Ona je za sunčanje, ali želi i da obiđu sve turističke znamenitosti, prisustvuju svakom kulturnom događaju (zašto su inače dolazili u to mesto, mogli su i u selo da odu), obiđu sve izložbe i muzeje… Čak ni na letovanju svađa oko daljinskog ne prestaje: on insistira da odgleda utakmicu, a ona reprizu svoje omiljene sapunice (nije sigurna da li je tačno zapamtila svaki detalj kada je gledala prvi put, pa želi da "utvrdi gradivo").
Šta se desi na kraju? Na kraju, poneka veza pukne baš na letovanju, jer je i to neka vrsta mini-probe zajedničkog života. Ipak, kraj najčešće bude srećan – njih dvoje se vrate kući s raznoraznim suvenirima i vezom još čvršćom i još lepšom nego ranije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.