U trendu

On i ona na večeri

Romantična večera uz svetlost sveća u nekom prijatnom restoranu – nije neophodno da bude skup ni ekskluzivan, dovoljno je da bude prijatan – jedna je od najčešćih predstava romantičnog izlaska. Tu je i dobra hrana, vino, valjda ima i neke tihe, prijatne muzike… Zaista lep izlazak. Međutim, i ovakav izlazak može biti pokvaren time što on i ona očekuju različite stvari.
Ono što on želi jeste da uživa u dobroj hrani i dobrom vinu i da tu i tamo razmeni poneku opasku sa svojom dragom. Mnogo razgovora njemu nije neophodno – tu su hrana i piće i prijatna muzika, i tu je prisustvo voljene osobe – šta će mu više? To što već postoji savršeno je za uživanje.
A njoj se razgovara. U redu, uživaće i ona u hrani i vinu, ali ona vidi romantičnu večeru kao mogućnost da s njim vodi, pa, romantične razgovore, duge i sadržajne. Prilika je da još više sazna o njemu, da mu, da tako kažemo, "zaviri u dušu". Zato se jako razočara kada shvati da on s povremenih duhovitih primedbi ili komplimenta kako ona predivno izgleda to veče ne prelazi tek tako na razgovor o svojim traumama iz detinjstva.
Muškarci, jednostavno, nisu takvi – dobra hrana u najpoželjnijem mogućem društvu je za njih uživanje, a uživanje ne žele da kvare "otvaranjem duše". To im je suviše ozbiljno. Nije da je muškarca nemoguće navesti na razgovor u toku romantične večere, ali on bi mnogo pre pričao o nečemu konkretnom, a to se može iskoristiti za kompromis.
Moguće je nekud otići pre večere – u bioskop, recimo, ili zajednički odgledati film kod kuće. To će vam dati konkretnu temu za razgovor. Iz razgovora o filmu (ili knjizi, ili izložbi, ili čemu već) možete mnogo toga da zaključite o nekome – kakvi su mu stavovi, kakav mu je način razmišljanja – a muškarcu će takav razgovor biti zanimljiv. Ona će dobiti željeno "zavirivanje u dušu", a on neće biti "smoren" preozbiljnim razgovorom; naprotiv, uživaće u razgovoru o nečemu što ga zanima – i eto uživanja za oboje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar