U trendu

On i vaša frizura

Kada se spremaju za izlazak s muškarcem koga su nedavno upoznale (prvi, drugi, treći sastanak), većina žena će jako mnogo pažnje posvetiti svojoj frizuri. Mučiće ih sitne nesavršenosti njihove kose – recimo, nekoliko neposlušnih dlačica. Kasnije u vezi (kao, uostalom, i van veze) žene i dalje posvećuju jako mnogo pažnje svojoj kosi i frizuri koju nose. Veoma su osetljive kada muškarci ne primete da su promenile frizuru, ofarbale kosu, izvukle pramenove, pustile pramen kose da im visi sa strane… A koliko, zapravo, muškarci primećuju kada se radi o ženskoj frizuri?

Drage naše dame, potpuno je beskorisno da se nervirate što vaš dragi nije primetio vaše za nijansu svetlije pramenove. Muškarci takve stvari jednostavno ne primećuju – osim ako im direktno kažete: „Dragi, sada su mi pramenovi za nijansu svetliji“, na šta će on verovatno da baci pogled i odgovori: „Aha, dobro.“ Ako želite da saznate kako mu se dopada promena, moraćete da pitate: „Kako ti se sviđa to što su mi pramenovi za nijansu svetliji?“ Njegov odgovor će, ako mu se promena dopada, biti: „U redu je“ (jer mu takva sitna promena zaista ništa ne znači), a ako smatra da vam promena loše stoji, reći će: „U redu je“, da vas ne bi uvredio – a takva sitna promena, čak i ako mu se ne dopada preterano, ne znači mu nešto mnogo.

Da ne bude zabune, nije da muškarci nisu u stanju ama baš ništa da primete kad se radi o vašoj kosi (i, da, naravno, ovde ne mislimo na frizere ili neku drugu profesiju koja je obučena da primećuje i najsitnije razlike u nečijoj kosi). Muškarci će primetiti koja je boja vaše kose (bez detaljisanja o nijansama), da li je ravna ili kovrdžava, dugačka ili kratka, da li je redovno nosite skupljenu ili puštenu. Nešto suptilnije od ovih opštih karakteristika? Oni to ne primećuju. Vole oni da dodirnu vašu mekanu kosu, ali detalji u njenom izgledu nisu im bitni.

Naravno, to ne znači da je zbog muškog sveta neophodno odreći se brige o kosi mimo redovnog pranja, češljanja i povremenog šišanja. Samo, detaljima u vezi sa svojom frizurom paradirajte pred prijateljicama ili provedite sate kod frizera zato što to vama čini zadovoljstvo – nemojte to činiti zato da se više dopadnete njemu, jer na njega to zaista nema uticaj.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.