U trendu

On kada izađete s društvom

Volite svog partnera. Jako volite da izlazite s njim, a kao društvena osoba uživate i kada izlazak ne znači samo vas dvoje. Lepo je kad izađete sa svojim društvom (ukoliko i njemu to prija), lepo je kada izađete s njegovim društvom (ako i vama to prija), lepo je i kada izađete sa zajedničkim prijateljima. Samo… Kad vas dvoje izađete s njegovim društvom ili sa zajedničkim prijateljima, dešava se da se osećate zapostavljeno. U tome sigurno ne uživate.

Kako dolazi do takve situacije? Na početku izlaska sve bude super. On se obraduje što vidi osobe koje su mu drage, lepo se ispozdravljaju, baš vam je drago što uživa. Onda se zanese u razgovor s njima, toliko se zanese da vas kao da i ne primećuje. Vi ste tu, odmah pored njega, ali u takvim situacijama može se desiti da se osetite kao potpuni stranac. Potpuni stranac pored voljene osobe – to ume prilično da zaboli.

Ako vam ova priča zvuči poznato, ne bi bilo loše da odmah saznate da vaš dragi tako ne postupa namerno (ili je bar izuzetno mala šansa da se on tako namerno ponaša). Radi se o sledećem: on je s vama svaki dan, stalno vas viđa. Prijatelje ne viđa svakog dana i normalno je da želi da se ispriča s njima kada ih vidi. Međutim, zar mora svu svoju pažnju da im posveti? Pošto vas viđa svaki dan, posvećivanje kompletne pažnje prijateljima koje retko viđa deluje mu kao nešto najnormalnije. Uopšte mu i ne padne na pamet da bi takvo ponašanje vas moglo da povredi.

Šta učiniti u takvoj situaciji? Postoji više rešenja. Možete ga u toku večeri nežno podsetiti na svoje prisustvo, recimo, tako što ćete ga blago uhvatiti za ruku i poljubiti je ili staviti svoju ruku u njegovu. Neki bi vam možda predložili i nežno štipkanje za guzu, ali to je pomalo jeftino, plus, ako on ne voli takvo ponašanje u javnosti, mogle biste da ga samo iziritirate time. Nežan neseksualni dodir će verovatnije izmamiti od njega pozitivnu reakciju u vidu nežnog osmeha i toga što će mu oči zablistati kad ga podsetite da ste i vi tu.

Druga mogućnost jeste da mu otvoreno (ali bez prebacivanja i optužbi) kažete da vam takvo njegovo ponašanje smeta i da objasnite zašto. Ako se opredelite za tu mogućnost, biće veoma efikasno ako mu kažete kakvo konkretno ponašanje želite od njega.

Za koju god mogućnost da se opredelite, trebalo bi da uspe. On svojim ponašanjem ne želi da vas povredi, samo nije svestan da vas povređuje – jednom kada mu na to skrenete pažnju, biće sve u redu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.