U trendu

On neće da putuje!

Volite da putujete. Možda ste pravi avanturistički tip, koji uživa da svaki vikend provede negde van grada, recimo, s planinarskim društvom veselo se pentrajući po različitim kamenjarima; a možda vašu želju za putovanjima može da zadovolji i jedno letovanje na nekom lepom mestašcu (ne mora da bude ništa egzotično ni skupo, samo da malo promenite sredinu). Međutim, vaš dragi – inače divna i predivna osoba – nema ni najmanju želju da putuje – uopšte. Godišnji odmor želi da provede kod kuće, kao i sve vikende što provodi kod kuće. Tu mu je lepo i ne želi nikud da ide. Vas to izluđuje. Kako, o, kako, ga nagovoriti da otputuje nekud s vama? Makar na letovanje?
Moguće je da je vaš dragi jedan od onih koji rezonuju u stilu "a zašto da putujem tamo negde kad i ovde imam sve što želim". To je sličan tip onome koji pita "zašto da idemo negde na piće kad takvo isto piće možemo za znatno manje pare da kupimo u prodavnici i da ga popijemo kod kuće, u mnogo opuštenijoj atmosferi?". Tu bi možda moglo da pomogne da nabavite što je moguće lepše slike mesta koje želite da posetite (muškarci su uglavnom vizuelni tipovi) i da mu te slike pokažete – tako će videti sopstvenim očima da to što ima "tamo" ipak nema kod kuće. Može da pomogne i ako mu (bez optuživanja i prebacivanja) kažete da bi vam to putovanje zaista mnogo značilo i da stvarno želite da i on putuje s vama – kad vas muškarac voli, učiniće i ono do čega mu baš i nije stalo, ako će time da vam pruži zadovoljstvo.
Nije pomoglo? Ne želi, pa ne želi da putuje? U tom slučaju, odustanite od ubeđivanja – kako biste se vi osećale da vas neko tera da radite nešto što stvarno ne želite? Da ne bude zabune, ovo ne znači da morate odustati od putovanja (ili bilo čega drugog) do koga vam je zaista stalo. Samo, umesto sa svojim dragim, otputujte s prijateljicom, rođakom, društvom ili same. Tako ćete uživati oboje – vi u putovanju, on u tome što nije morao da putuje.
Ko zna, može se desiti da se sledeće godine i predomisli…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.