U trendu

On, ona i praznično prejedanje

Praznična okupljanja, računajući i ona slavska, po pravilu su praćena izobiljem hrane i prejedanjem. To je zamišljeno kao uživanje, pa nekim muškarcima bude nejasno žensko ponašanje onda kada bi trebalo da uživaju, a one umesto toga broje kalorije (ovo je uopštena priča, ne ponaša se svaka žena tako).
On će od slasne hrane koja je pred njim pojesti koliko god može, onda se negde smestiti uz piće, i nadati se da će dovoljnu količinu pojedenog uspeti da svari kako bi bio u stanju da pojede i desert. Da li je zdravo toliko jesti? Ne. Ali, kada je slavlje, kada ljudi uživaju, koga je još briga za to, i ko još pa razmišlja o tome da se zbog hrane na slavljima može ugojiti? Žene.
Paziće da ne pojedu mnogo. Ne radi se tu o opsesivnom broju kalorija; samo pažljivo prate šta i koliko jedu, i kad dođu do izvesne granice, stanu radilo se o prazničnoj hrani ili svakodnevnim obrocima. I stalno gledaju jesu li se ugojile i koliko.
Ne bi trebalo na silu se prejedati, samo zato što vas domaćini nutkaju. Međutim, neke žene sebi jednostavno ne dopuštaju da se opuste. Jeste, gojaznost je veliki problem. Jeste, "jedno prejedanje me neće ubiti" može da dovede do konstantnog prejedanja, gojaznosti i svih pratećih boleština. Ali, na zdravlje neće pozitivno uticati ni to ako neko ne ume da se opusti i uživa, ako večito gleda koliko će kilograma "nabaciti" od određene hrane.
Kada se muškarac pogleda u ogledalu, namigivaće sebi, igraće se i pomisliće da za nekog u njegovim godinama i ne izgleda toliko loše. Da, ima i onih koji izgledaju bolje, ali stalno razmišljati o tome samo će dovesti do lošeg raspoloženja. A žena će u ogledalu videti kilograme viška i plašiće se da je on više neće hteti zbog tih kilograma. Videće grudi opuštene zbog dojenja, videće stomak koji se nikad nije sasvim vratio na stanje od pre porođaja, i smatraće to ružnim, plašiće se da više nije privlačna – a on će videti ženu koju voli, s telom koje se promenilo u skladu sa životom koji su vodili, grudi su takve nakon dojenja njihovog deteta, stomak je takav nakon nošenja deteta koje oboje obožavaju, ničeg tu ružnog nema. Na tom telu su godine ljubavi i zajedničke sreće, i zašto ona nije u stanju da se opusti i uživa?
Premda ne bi bila dobra ideja često se prejedati, nije dobro ni večito biti stegnut i umesto ukusne hrane videti buduće kilograme viška na svojim bokovima. Opustite se, bar nekad, prepustite se prazničnom prejedanju sa voljenom osobom, a potom joj se pridružite u poludremanju posle obroka. To vas neće učiniti neprivlačnom, naprotiv. A kasnije možete zajedno u šetnju, ili da se na neki drugi način zajedno oslobodite viškova, način koji će vam doneti još uživanja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар