U trendu

On pokušava da vas vrati

Dešava se: raskinule ste s njim, ili se razvele, a on to ne želi da prihvati i čini sve što može da vas vrati. Nije nasilan, naprotiv, romantičan je i divan, i vi niste sigurne da li bi trebalo da mu pružite još jednu šansu, da li bi vredelo pokušati ponovo.

Ono o čemu bi prvo trebalo razmisliti jeste to da li je on nasilnik, u bilo kom smislu. Ako jeste, držite se dalje od njega, i ne verujte obećanjima – koliko ste ih se već naslušali, pa se sve vraćalo na staro? Ukoliko je zavistan od nečega – droge, alkohola, kockanja, seksa sa svakom ženskom koja ga hoće – i čak i ne traži stručnu pomoć niti pokušava da to promeni, ne puštajte ga ni blizu sebe. Takav muškarac vas je sigurno već povređivao u prošlosti, i povrediće vas ponovo ako ga pustite; nikakav sladak, romantičan gest s njegove strane neće to promeniti.

Nema takvih problema? Onda se upitajte da li se možda radi o tome da je samo usamljen. Da li se isprepadao da će ostati sam, ili očajnički traži nekoga s kim će biti, a čim naiđe neko zanimljiviji, otići će? Ili mu zaista nedostajete baš vi? Ako niste sigurne da li se radi samo o tome da je usamljen, pitajte ga i pokušajte da iz njegovog odgovora procenite istinu. Slušajte „hladne glave“; ne želite da mu budete rezerva dok ne naiđe neko ko mu je zanimljiviji.

Nije ništa od navedenog? Tada je bitno koliko ste vas dvoje u stanju da međusobno komunicirate. Jeste, oduševio vas je romantičnim pokušajem da vas vrati, ali za raskid su postojali razlozi. Otvoreno razgovarajte o tim razlozima, o tome šta vas je povredilo, šta vam je nedostajalo, šta vam je smetalo, i o tome da li biste mogli da počnete iz početka. Važno je rešiti probleme koje ste imali, inače ćete ih samo imati ponovo. A ako ih je moguće rešiti, ako ste oboje u stanju da učite iz onoga što u prošlosti nije funkcionisalo, i želite da mu pružite novu šansu, samo napred!

Ovog puta (ako nije 530. ili nešto slično) moglo bi da uspe, i mogli biste da budete srećni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar