Ona bolja od njega

Priča o tome da se muškarci boje uspešnih žena već je postala kliše. Mada je tačno da bi na muškarčev ego mogla da udari ideja da je neka žena u ama baš svemu bolja i uspešnija od njega, ideja da žena u nečemu bude bolja od njih zapravo se dopada muškarcima.

Platon je imao ideju da se žene mogu baviti istim poslovima kao i muškarci, da ne postoji posao koji one, zbog toga što su žene, ne bi mogle da rade – ali i da su žene, u svemu osim u pravljenju peciva i kolača, slabije od muškaraca. Da je tako, većina muškaraca teško da bi ikada postala zainteresovana za neku ženu.

O čemu je ovde reč? O tome da se muškarcima veoma dopada kada je žena u nečemu bolja od njih. U čemu, nije toliko bitno. Možda je veoma umešna u svom poslu. Moguće je da je sjajna u kuhinji, sprema odlična jela, dok je taj muškarac jedva sposoban da isprži jaje a da ne napravi nered i da to jaje bude jestivo. Možda je s decom bolja od njega, ili pravi bolje fotografije od njega, u nekom hobiju kojim se bavi je sjajna i on to definitivno ne bi umeo toliko dobro da uradi… Nimalo mu ne smeta što je ona bolja – naprotiv, ponosan je na nju. Privlači ga zbog svoje umešnosti. Šta je to što ga privlači?

Kao jedno, uvek možete prepoznati osobu koja nešto ume odlično da radi, prepoznajete je po tome što zrači izvesnom dozom samopouzdanja i zadovoljstva životom. A takva vrsta zračenja je uvek veoma privlačna, s izuzetkom onih koji ni sami ama baš ništa ne umeju da urade kako treba, pa traže nekoga ko je još lošiji od njih.

Kao drugo, u vezama se, između ostalog, uči. A ne možete da naučite ništa od nekog ko je u svemu slabiji od vas. U dobrim vezama partneri se dopunjuju, jedno je bolje u nekim stvarima, dok je drugo bolje u nekim drugim – u krajnjoj liniji, šta će vam osoba koja ništa ne ume i o kojoj morate da se brinete kao o malom i glupom detetu?

Zato, zaboravite na priče o tome da muškarci ne podnose uspešne žene. Većina muškaraca baš sa sposobnim ženama najviše uživa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.