Ona slavnija od njega

Muškarci se najčešće vaspitavaju tako da veruju da treba da budu dominantni u vezi, što znači da može da nastane problem ako je partnerka na neki način uspešnija od njega. Jedan od mogućih uspeha jeste to da je ona slavnija nego on. Ovakva situacija može da bude problematična, ali nije nerešiva.

Da ne bude zabune, to što je ona više u žiži javnosti od njega ne mora da znači da je poznata glumica, pevačica, zvezda. Može da bude i, recimo, vlasnica knjižare koja je naglo postala popularna. Šta je tu problem za muškarca? Problem je taj što, čak i ako on i dalje zarađuje više nego ona, kada negde izađu zajedno, svi će se raspitivati za njen posao, dok se može desiti da se njegovog niko i ne seti. Muškarcu to može predstavljati udarac za ego, pošto su mnogi muškarci takmičarski nastrojeni.

Kako se s ovakvom situacijom izlazi na kraj? Muškarci koji s uspehom prevaziđu ovakav problem su oni koji su u stanju da redefinišu šta za njih znači muževnost. Oni se ne nerviraju zbog toga što nisu slavni kao njihova partnerka, ponosni su zbog toga što partnerki pružaju sigurnost, bilo da se radi o emotivnoj sigurnosti, finansijskoj (što njoj omogućava da bez straha vodi svoju popularnu knjižaricu) ili o obe. Plus, takvi muškarci odlično shvataju da uspeh njegove partnerke ne ide na uštrb njihovog uspeha – ne postoji tu neka ograničena količina koju bi trebalo da raspodele između sebe, pa je ona sebično prigrabila nesrazmerno veći deo.

Naravno, nije samo na muškarcu da se izbori s ovakvom situacijom već i na ženi. Na njoj je da se potrudi da se njen dragi ne oseća kao da je u njenoj senci. Kako? Tako što svoj uspeh neće tretirati kao samo svoj, već kao njihov zajednički trijumf – na kraju krajeva, da li bi se ona osećala tako zadovoljno i uspešno da joj on ne pruža ljubav i podršku?

Dakle, malo se potrudi on, malo ona, i bez obzira na situaciju koja nekima može izgledati kao ozbiljan udarac za muškarčev ego, veza može da nastavi da funkcioniše bez problema.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.