Oni gledaju samo u grudi!

Ima žena – vrlo je verovatno da znate bar jednu takvu – koje se žale da im muškarci samo u grudi gledaju, ili noge, ili zadnjicu. To im toliko smeta da se dešava da čak i odustanu od ljubavnih veza. Nekada možda izađu s nekim muškarcem, ali taj izlazak bude sve. Stvari nikada ne odu dalje. Pri tom, treba priznati, žene koje se žale na ovakve stvari obično stvarno imaju šta da pokažu – imaju bujne i lepe grudi, ili dobro oblikovane noge, ili privlačnu zadnjicu. Nije da im smeta da muškarci to primete – samo bi želele da oni primete još nešto. Recimo, njih kao ličnost.

Može da zvuči seksistički, ali u ovakvim slučajevima najčešće je problem u samoj ženi. Ne, nismo pobornici „sama je to tražila“ stava – daleko od toga – ali, vrlo često, u ovakvim slučajevima problem jeste u ženi. Kako to?

Za početak, ona je veoma svesna koji deo njenog tela je izuzetno privlačan – i potrudi se da ga istakne. Ako žena lepih grudi koristi grudnjak koji doprinosi bujnom izgledu i dubok dekolte koji te grudi ističe, teško da će njene grudi ostati neprimećene. Naravno da postoji razlika između primećivanja privlačnih grudi i balavljenja na takav prizor, ali ako žena ne želi da prvo što svi na njoj primete budu njene grudi, može da se opredeli za garderobu koja ih ne dovodi u prvi plan. Ne mislimo na neke vrećaste, bezoblične dukserice, džempere ili majice, ali zaista ima lepih odevnih predmeta u kojima grudi ne izgledaju kao da su „na izvol“te“. Nije obavezno da izgledate kao učiteljica iz filmova da biste stavile do znanja da želite da vas vide kao ličnost – ali pomaže da vas ozbiljnije shvate ako svojim izgledom sebe ne predstavljate kao posluženje.

Pored toga, žene sklone stavu „oni samo grudi vide na meni“ često su sklone da nesvesno privlače baš takve muškarce (da, kao što znate, ima i onih koje zanima samo fizički izgled). Kako? Recimo, tako što će ohrabrujućim osmehom privući muškarca koji s drugog kraja prostorije bulji u njeno poprsje, dok će hladnim izrazom lica odbiti onoga koji je gleda u lice i smeši se. Jezik tela i mimika čuda čine u privlačenju i odbijanju onih oko nas, a najčešće nismo ni svesni kakve signale šaljemo. Pronalaženju baš „samo ga grudi zanimaju“ tipa muškaraca može da doprinese i izbor mesta za upoznavanje – ako muškarce upoznajete samo po noćnim klubovima, nije naročito verovatno da ćete tamo upoznati nekog ko želi ozbiljnu vezu.

Dakle, ako i sami imate problem s muškarcima koji gledaju samo određeni deo vašeg tela i čini vam se da samo na takve nalećete, razmislite i budite iskrene. Da li svojim oblačenjem, gestovima, jezikom tela i mimikom ohrabrujete baš takav pristup? Da ne bude zabune, ne govorimo ovde ni o kakvim potencijalno nasilnim situacijama, samo o privlačenju određenog (ne baš poželjnog) tipa muškaraca. Razmislite, pažljivo analizirajte sebe i situacije u koje se dovodite – i lako se može desiti da rešenje vašeg problema bude nešto tako jednostavno kao što je delimična promena garderobe i jezika tela, kao i izbora mesta za upoznavanje potencijalnih partnera.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.