U trendu

Oni, one i zvezde

Kad se pomisli na prelistavanje tabloida i tračeve o zvezdama, najčešće se pomisli na žene, eventualno na tinejdžere (zapravo, i tu više na tinejdžerke). Istina je, međutim, da tabloidi i tračevi mogu da zanimaju i muškarce – samo što oni tabloidima pristupaju na drugačiji način. U čemu je razlika?

Na primer, pročitaju muškarac i žena trač o raskidu između Breda Pita i Dženifer Aniston. Pročitaju koja su sve nagađanja o razlazu između njih dvoje. Muškarac će priču da pročita i, ako je sklon tome, da je širi dalje – onako kako ju je pročitao. Prilično će ga iznenaditi stav koji će veliki broj žena imati povodom iste te priče – naime, kao da su sa bar jednim od aktera išli u osnovnu školu, pa su sad u stanju da razglabaju o detaljima (stav većine muškaraca je „trač je trač, ali niko osim njih dvoje ne zna šta se tu stvarno desilo“). Muškarci, nekako, nisu skloni da tretiraju takve priče kao da su sa, recimo, Bredom Pitom redovno išli na pivo pa im se on žalio na probleme u vezi (ili hvalio uspehom kod Andželine Džoli).

Ono po čemu su, kod pristupa zvezdama, muškarci i žene slični, jeste kad se radi o glumicama (odnosno, glumcima) koje smatraju zgodnim. Naime, muškarci su savršeno sposobni da kažu da im se Kim Bejsinger dopada jer je „dobra glumica“, ili da po peti put gledaju „The Tomb Raider“ zbog akcionih scena – baš kao što će žene nekog slatkog glumca proglasiti dobrim glumcem, mada je očigledno zbog čega im se zapravo dopada. Isto kao što muškarci baš i ne uživaju kada njihova draga blene u savršeno izvajanog (i, po potrebi, kompjuterski doteranog) glumca, ni žene nisu najveselije kada njihov partner ne može da skine oči sa neke glumice.

Interesantno je što će „on je dobar glumac – ona je dobra glumica“ priča važiti samo u razgovoru sa suprotnim polom (preciznije rečeno, sa partnerom ili partnerkom). Pred svojim prijateljicama žena će sasvim otvoreno reći: „Pa sigurno da mi se ne dopada zato što je dobar glumac!“, baš kao što će i muškarac pred ortacima hvaliti fizički izgled neke glumice ukoliko je to ono što mu se na njoj zaista dopada.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.