U trendu

Osmeh i kontakt očima su privlačni

Postoje stvari koje radimo a da nismo ni svesni koliko nas one čine fizički privlačnim. Među najobičnije, a ujedno i najprivlačnije gestove spadaju osmeh i kontakt očima – koliko će vas neko smatrati lepim i privlačnim drastično se menja u zavisnosti od toga jeste li nasmešeni.
Zar je moguće da jedan osmeh toliko menja nečiji izgled? Moguće je – osmeh pokreće veliki broj mišića lica, zateže kožu, daje sjaj očima, one borice koje se od njega naprave, takozvane smejalice, deluju simpatično… A uz to se osmeh poveže s lepim raspoloženjem i lepim stvarima, što osobi koja se smeši dodaje na privlačnosti.
Prema istraživačima na Škotskom univerzitetu (Facijalna istraživačka laboratorija u Aberdinu), kada žena pogleda muškarca uz iskren osmeh i uspostavi kontakt očima s njim, on je smatra znatno privlačnijom od žene koja mu se nije nasmešila, a koja podjednako dobro izgleda. Žene to neretko utvrde i same, bez ikakvih istraživača – nasmeše se muškarcu, a on se odjednom ušeprtlja, ne može da odvoji pogled od njih, samo što se ne saplete o sopstvene noge… Neće svaki muškarac reagovati baš tako, naravno, ali priličan broj hoće.
Zbog čega je tako? Pored zatezanja lica koje smo pomenuli, pa lice izgleda glatkije i privlačnije, tu su i lepe emocije koje osmeh izaziva u svakome (osim u namćorima koji smatraju da se ne treba smešiti ni smejati uopšte, i mrsko im je kad vide nekoga dobro raspoloženog), dobro raspoloženje koje osmeh izaziva, a kad ste dobro raspoloženi, sve vam lepše izgleda.
Naravno, postoje i razni drugi trikovi govora tela, razni drugi načini zavođenja koji uključuju i šminku, frizuru, garderobu, lepe mirise… Međutim, najefikasniji su oni najjednostavniji: osmeh i kontakt očima.
Nasmejana žena je najlepša i najprivlačnija žena – lepša i privlačnija od bilo koje ledene kraljice, makar ova druga bila u fenomenalnoj garderobi, tek izašla iz frizerskog salona, namirisana najskupljim parfemom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.