U trendu

Otkrijte da li glumi orgazam: Samo 1 znak pokazuje da je žena zaista doživela vrhunac, ostalo su priče

Oko 30 odsto žena nema problema s redovnim doživljavanjem orgazma, a ostalih 70 odsto ga doživljava znatno ređe  – otprilike svaki peti seks.

Međutim, postoji čak 15 odsto žena koje otkrivaju da nikad nisu doživele seksualni vrhunac ili su to doživele samo jednom do dva puta u životu.

Ipak, studije pokazuju da je preko 90 posto žena u nekom trenutku odglumilo orgazam, najčešće da ne povrede partnera.

To ne zvuči tako neobično ako spomenemo činjenicu da oko 20 posto muškaraca veruje da su toliko dobri ljubavnici da njihova partnerka ne mora da glumi, odnosno da je nemoguće da je ne zadovolje i da ih slaže.

Potpuno jasni znakovi orgazma su grčenje mišića – najčešće vaginalnih, što uzrokuje osećaj da je žena „uža dole“. Mogu se pojaviti i grčevi u nogama.

Kod pojačanog intenziteta stimulacije u kojima njen dah postaje kratak, a uzdasi glasniji, nakon postizanja pravog vrhunca ona će zastati, jer će joj biti potrebno barem nekoliko sekundi za oporavak. Velikom broju žena će nakon orgazma pocrveniti deo grudi iznad dojki gde je koža tanka, a sve zbog navale hormona.

S druge strane, čak i ako ona glumi orgazam, to nipošto ne mora da znači da ona ne uživa u seksu. Naime, istraživanja pokazuju da je kod žena najveća aktivnost u centrima za užitak u mozgu za vreme seksa, odnosno „na putu do orgazma“, dok neposredno pre samog vrhunca aktivnost naglo pada.

S druge strane, kod muškaraca je obrnuto,  aktivnost u tim delovima je najveća upravo za vreme same ejakulacije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.