U trendu

Ova poza u seksu izluđuje muškarce iako je nerado koriste, ovo je samo za snažne žene

Istraživanja su pokazala da ljudi koji su u dugoj vezi, a isprobavaju razne seksualne položaje imaju stabilniji i uzbudljiviji odnos.

Dugom vezom se smatra svaka veza duža od tri godine, a zanimljive aktivnosti pod čaršavima vraćaju sve leptiriće koje smo mogli osetiti na samom početku veze, a vremenom su se ugasili

Jedna od takvih poza je amazonka, seksualni položaj koji je rezervisan za snažne žene koje vole da preuzmu inicijativu i koje vole da budu dominantne.

Ova poza je ime dobila po Amazonkama, ženama ratnicama iz grčke mitologije koje su bile vrsne jahačice – strah i trepet za sve muškarce. Ipak, ova je poza savršen način da svom partneru pokaže koliko vam je stalo do njega, jer jednako rasplamsava i muški i ženski užitak.

Mogli bismo je opisati kao obrnutu misionarsku pozu. Muškarac leži na leđima, a noge su mu savijene u kolenima i njima obuhvata ženski struk. Žena sedi na muškarcu i upravlja tempom i dinamikom odnosa.

Muškarci je teško prihvataju jer ne žele da kontrolu prepuste partnerki, ali kad napokon isprobaju ovaj položaj, on ih ostavlja bez teksta i redovno ga uključuju u seksualne odnose.

Odlična je zbog trenja, udobnosti, prilike da muškarac gleda ženu u lice i uporne stimulacije klitorisa zbog koje se žene osećaju poput kraljica. Kad muškarac vidi koliko žena uživa, brzo se prilagodi i njemu seks takođe bude ugodan. Ovo je jedna od takvih poza, objasnio je Jan Kerner, seksualni terapeut i autor knjige “She Comes first”.

Ova poza olakšava kontakt oči u oči koji je izrazito važan za stvaranje intimnosti. Praktikuju ga parovi koji imaju poverenja jedno u drugo i u nama budi osećaj seksualne povezanosti, koja je temelj rasplamsavanja dugotrajnih odnosa, piše 24 sedam.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)