Ovakav seks može biti isceljujući, muškarci su jednostavno zavisni od njega

Desi li vam se da dobra svađa s partnerom krene drugačijim putem i da posle žestoke galame završite u strastvenom klinču? Najbolji deo svađe među ljubavnim partnerima po nekima je ono što dolazi posle: seks pomirenja koji leči sve rane.

„Seks pomirenja učvršćuje vašu intimnu povezanost uprkos tome što se u nekim stvarima ne slažete“, smatra Džejn Grir, terapeutkinja za seks i veze iz SAD. Ipak, pre nego što nakon čarke uskočite u krevet, morate biti svesni da i ta vrsta seksa ima svoja pravila.

Usmerite osećanja prema strasti

Ne nosite ljutnju u spavaću sobu, upozoravaju stručnjaci, mogla bi ponovo da se rasplamsa. Umesto toga, predlaže američka seksualna terapeutkinja Ket Van Kirk, naučite da usmerite svoju ljutnju i frustraciju prema strasti, jer sve je to samo energija.

Seks pomirenja može da bude isceljujući ako mu to dozvolite.

„Takav seksualni odnos može da bude strastveniji nego vaše uobičajeno vođenje ljubavi“, smatra Grir.

„U redu je da bude intenzivniji ili malo grublji nego inače, da ne bude uobičajen. Obe strane upuštaju se u taj polni čin pomalo zagrejanih i pomešanih osećanja koja su još uskomešana zbog svađe. U redu je otpustiti ih kroz vođenje ljubavi“.

Seks ne rešava problem zbog kog ste se posvađali

To što ste ozbiljan razgovor zamenili „prljavim“ rečima, ne znači da je razlog vašeg sukoba magično nestao. Seks pomirenja nije zamena za rešavanje problema zbog kojeg je sukob nastao.

„Seks pomirenja je most koji vas vodi do cilja, ali nije vaše odredište“, kaže Grir.

Najbolje je takav seks shvatiti kao dugme za pauzu koje će vama i partneru pomoći da se ponovno povežete pre nego što prionete rešavanju spornog pitanja.

„Nekada seks pomirenja može da pruži potreban odmak od problema pa ćete i lakše doći do rešenja“, smatra Van Kirk.

„Seks neće rešiti problem, ali će vam otvoriti oči i pomoći da se složite kako se oko nečega ne slažete“, prenosi Živim.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.