Ovih 10 stvari ne smete joj reći

Pisali smo juče o pet stvari koje većina žena nikako ne želi da čuje (i opet, naravno da će biti izuzetaka, i da nekim ženama pomenute rečenice i/ili pitanja neće smetati), a danas iznosimo još pet. Postoje i stvari koje većina muškaraca ne želi da čuje od svoje drage, nekom drugom prilikom biće reči i o tome.

6. „Kada je termin?“ Samo zamislite da vam dama koju ste to pitali odgovori da nije trudna, ili da je bebu rodila pre šest meseci, i biće vam jasno zbog čega nije trebalo da postavite to pitanje. Da, postavili ste ga iz dobre namere, iz prijateljske radoznalosti, zbog toga što vam je baš drago kad vidite da će se neko uskoro radovati bepčetu – ali ako žena nije trudna, to je kao da ste je nazvali debelom, pa bi na pitanje postavljeno sa simpatijom mogla da reaguje uz pravednički bes osvetoljubive aždaje.

7. „Previše emotivno reaguješ.“ Vaša opaska može biti stoprocentno tačna, ali je vrlo verovatno da će na nju dama kojoj to kažete da reaguje još emotivnije. Slično bi bilo da ste naglas konstatovali da se radi o PMS-u. Detetu koje u takvoj situaciji pita šta je mami kaže se da mamu nešto boli glava, a odrasla osoba koja ima ikakvog iskustva u takvim situacijama uzdržaće se od komentara i sačekati da bura prođe.

8. „Ponašaš se kao tvoja majka/moja majka/moja bivša devojka.“ Nipošto to ne izgovarajte! Žene ne trpe da ih poredite s drugim ženama, naročito ne ako ste u pravu. Svoju bivšu devojku treba da spomenete samo uzgred, i nikako da je ne poredite sa svojom dragom. Nijedna žena ne želi da čuje da je poredite s osobom s kojom ste raskinuli (zašto li uopšte mislite na nju?), a neće im se dopasti ni poređenje sa znatno starijom ženom, i to još u negativnom kontekstu. Nađite drugi način da kažete šta vam smeta, neki koji neće dovesti u sumnju da svoju dragu posmatrate kao ličnost za sebe.

9. „Činiš me kompletnim.“ Ili bilo koja rečenica koja je imala taaako pozitivne efekte u romantičnoj komediji. Te rečenice treba pominjati samo ako ih parodirate, pravite šalu od njih, ili zajedno sa svojom dragom komentarišete koliko su zapravo glupe (nema veze ako se ona raspilavila na neku od njih dok ste gledali film). Ako želite voljenoj osobi da kažete nešto lepo i emotivno, učinite to svojim rečima. „Volim te“, ma koliko puta bilo upotrebljeno, i dalje funkcioniše mnogo bolje od bilo koje rečenice iz filma.

10. „Da li si sigurna da bi to trebalo da pojedeš?“ (Ne važi za situacije kada bi se nečim otrovala ili na drugi način drastično ugrozila svoje zdravlje.) Da, sigurna je. Čak i ako je rekla da je na dijeti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.