U trendu

Ovo je idealan broj seksualnih partnera, tvrdi istraživanje

Što više seksualnih partnera imaš, to te čini manje privlačnim, pokazalo se.

Studija objavljena u Journal of Sex Research otkiva da i muškarci i žene imaju slične standarde prilikom ulaska u ljubavne odnose. Tako su svi oprezni oko ulaženja u odnos s nevinim osobama, ali ne žele vezu s promiskuitetnim osobama.

U istraživanju se pokazalo i da ljudi više seksualnih partnera smatraju većim potencijalom za prenošenje polnih bolesti ili misle da ta osoba ima naviku varanja, piše Independent.

U istraživanju je učestvovalo 188 ispitanika, od kojih su 104 bile žene, a ispalo je da su muškarci manje oštri oko ženinog broja partnera ako traže površnu romansu. S druge strane, žene izuzetno odbija kada muškarac ima više od šest partnerki, a muškarce odbija kada žena ima više od 11 partnera. Za oba pola važi da im je idealan broj partnera pre njih samih ne veći od tri.

“Suprotno ideji da je muški promiskuitet bolje prihvaćen od ženskog, svi prisutni su izrazili da ne žele da budu s nekim ko je imao previše seksualnih partnera”, rekao je psiholog Stiv Stjuart-Viijams.

Izveštaj pokazuje da su muškarci više od žena skloni biti s nekim ko je nevin ili ima minimalan broj seksualnih partnera. Ispitanici su pokazali da i muškarci i žene preferiraju dve duge veze ili tri kratke pre njih. Ironično, oni koji su učestvovali u studiji nisu dorasli sopstvenim standardima. Prosečan broj njihovih bivših partnera kod žena je iznosio 5.8, a kod muškaraca 8.4.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar