Ovo je razlog zašto sve više muškaraca bira starije žene: Otkrivena tajna savršene veze?

Zašto sve više muškaraca bira starije žene? Tajna savršene veze ili?

Iako se možda čini neobičnim, sve je više muškaraca koji se odlučuju za vezu sa starijim ženama. Čak i među poznatim ličnostima, poput francuskog predsednika Emanuela Makrona i njegove supruge Brižit, koja je od njega starija 24 godine, ovakve veze su češće nego što se misli. Iako su izložene predrasudama, ove veze često opstaju i pokazuju se uspešnima. Da li je to normalno?

Bračna i porodična savetnica, kao i seksualna terapeutkinja Čeriti Danker, kaže da ne postoji univerzalna definicija normalnog u ovom slučaju. Istraživanja pokazuju da ljudi obično biraju partnere sličnih godina, ali to ne znači da je privlačnost prema starijim ženama nenormalna ili loša. U stvari, istraživanja pokazuju da je veliki broj muškaraca bar jednom osećao privlačnost prema starijim ženama, a čak 90% njih je bilo otvoreno za vezu s njima.

Starije žene često imaju veće samopouzdanje i samosvest, što ih čini privlačnijima. One su često direktnije i jasnije izražavaju svoje potrebe, što mnogim muškarcima odgovara. Osim toga, starije žene su često seksualno iskusnije i spremnije za otvorenu komunikaciju, što može poboljšati kvalitet veze.

Psihoterapeutkinja Pejdž Henri dodaje da starije žene obično imaju veću samostalnost i životno iskustvo, što može smanjiti pritisak na mlađe muškarce da moraju brzo osigurati stabilnu budućnost. Ove veze često nude opuštenu atmosferu i zabavu, bez pritiska ozbiljne veze ili roditeljstva.

Ipak, veza sa starijom ženom može imati svoje izazove, kao što su razlike u životnim ciljevima ili društvenim normama. Takođe, ove veze često su izložene stigmi i kritici iz okoline.

U krajnjoj liniji, važno je da oba partnera budu srećna i zadovoljna u vezi, bez obzira na godine. Dokle god je veza zdrava i podržava vas, ne trebate brinuti o tome što drugi misle.

(avaz.ba)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.