U trendu

Ovo je savršeno vreme za intimne odnose: Tada ste u punoj snazi, tvrde stručnjaci

Jeste li ikada razmišljali ‘ovo je savršeno vreme za intimne odnose’? Iako se čini da ne postoji idealan trenutak i da je savršeno vreme za uživanje u krevetu zapravo onda kada vi odlučite, istraživanja pokazuju drugačije.

Ko rano rani…

Najnovija studija pokazala je da je najbolje vreme za intimne odnose rano ujutro, tačnije u 7.30. Za neke možda previše rano ili kasno, ako počinju s poslom od osam sati, međutim, jutarnji intimni odnosi imaju brojne prednosti. U tom periodu najviše se luči hormon endorfin koji podiže raspoloženje i može pomoći u snižavanju krvnog pritiska i nivoa stresa.

Inače, ovo istraživanje sprovela je kompanija „Naturecan“ koja se bavi zdravim životom. Anketirala je 1000 ispitanika. Osim intimnih odnosa, oni su istraživali i koje je vreme idealno za doručak i vežbanje. Pa je tako doručak u 7.45 savršen za zdravlje. Kada je reč o vežbanju, stručnjaci savetuju da se ne trošite ujutro, već da nivo koncentracije i energije sačuvate za aktivnosti tokom dana. Vežbanje u 6.30 je pun pogodak, prema ovim istraživanjima, prenosi Net.hr.

Zaključeno je da nivoi stresa nastaju u 11 ujutro, zato je to vreme namenjeno za opuštanje od istog. Možete raditi stvari koje vam odgovaraju i ispunjavaju vas. Vreme za ručak vođeno zdravim bioritmom organizma bi trebalo da bude u 12.45, oko pet sati nakon doručka. Prvi obrok ili zdrave grickalice dolazi najčešće u 15.30, a drugi u 20.15. Kada je reč o opuštanju uz omiljene napitke, vreme za to namijenjeno je za oko 18 sati. I za kraj, najbolje vreme za san je 22 sata, prema ovim istraživanjima.

Vreme za sve aktivnosti

Pogledajte detaljnu listu:

7.00 – vreme za ustajanje
7.30 – intimni odnosi
7.45 – doručak
11.00 – vreme za opuštanje
12.45 – ručak
15.30 – manji obrok
18.00 – uživanje u omiljenim napicima
18.15 – večera
18.30 – vežbanje
22.00 – vreme za spavanje

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.