U trendu

Ovo je ubedljivo nešto najgore što možete da kažete jednom samcu

Iako dobronamerne, izjave koje okolina često daje samcima uvredljive su i mogu ne samo da im idu na živce već i da ih rastuže, a na vrhu liste su rečenice “pokušaj na nekim sajtovima za upoznavanje“ i “želiš da te upoznam s nekim?“

Trend izbegavanja braka, porastao je za 30 odsto tokom protekle decenije, pokazuje istraživanje. Ljudima od 30 godina je najteže kada nemaju partnera, a čak i onima koji vole slobodan život smeta im pritisak okoline koji očekuje da pronađu srodnu dušu.

Možda si previše izbirljiv/a

Ova izjava je uvreda na nekoliko nivoa, smatraju psiholozi. Pored toga što nagoveštava da je čovek nesrećan i usamljen jer je sam, nameće činjenicu da je problem što ima previsoke kriterijume. Takođe, ovakav pritisak bliskih ljudi može navesti slobodnog muškarca da zaista pomisli da su njegova očekivanja previsoka i da je u redu biti zadovoljan vezom i partnerom koji ne ispunjava odgovarajuće kriterijume.

Šta kažeš na to da nađeš nekoga preko interneta?

Upoznavanje putem interneta i društvenih mreža je danas popularno, ali uz rizik od mnogih bizarnih susreta i lažnih predstavljanja. Za samce ovakva izjava zvuči kao recept za “očajnički potez“ sa značenjem “ako već ne možete nekoga da impresionirate u stvarnosti, možda to možete preko tastature“.

Jednom kad prestaneš da tražiš, ljubav će sama doći

Takve izjave impliciraju da je samac nezadovoljan svojim statusom, ne uzimajući u obzir da se možda oporavlja od propale veze, nije spreman za novu vezu ili jednostavno ne želi da bude u vezi.

Da li hoćeš da te ja upoznam sa nekim?

Srećno zaljubljeni, oženjeni prijatelji kao i samohrani roditelji često imaju veliku potrebu da budu ljubavni posrednici. Zato često pogrešno pretpostavljaju da oni mogu bolje da procene ko kome odgovara. Iako im je to zabranjeno da se mešaju, oni će često suptilno sugerisati kako šta treba, što samce dovodi u nezgodne položaje.

Potrudi se malo

Izlasci, zavođenje, upoznavanje, gubljenje kilograma, promena frizure ili bilo šta što drugi misle da je ultimatum za pronalazak ljubavi su uvredljivi saveti za jednog samca. Direktno im se kaže da nisu dovoljno dobri takvi kakvi jesu i da bi trebalo da promene nešto na sebi ili u sebi kako bi privukli druge.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)