Ovo su glavni razlozi zašto još uvek niste pronašle ljubav svog života

Ukoliko ste se našli u situaciji da se vaše prijateljice svakodnevno hvale veridbama i da neprestano pričaju o tome koliko je njihov dragi savršen, dok ste vi još uvek same, sigurno ste se bar jednom zapitale – šta to nije u redu sa mnom?

Moramo vam odmah reči da nije u pitanju nikakav problem, već postoji velika mogućnost da ste, nakon dužeg perioda solo života, razvile fobiju od vezanja za drugu osobu.

Previše vam se dopala vaša sloboda i samostalnost pa sada, kada možda osećate potrebu za partnerom i stabilnijom vezom, mislite da se morate promeniti da bi pronašle srodnu dušu.

Ipak, jedina stvar koju morate promeniti je stav i otvoriti se novim prilikama i novim ljudima.

Sledeće stvari ukazuju na to da imate fobiju od ulaska u vezu i da je to glavni razlog zašto ste još uvek solo.

1. Teško vam je da se posvetite

I dok ste bez problema posvećene poslu, vežbanju i učenju stranog jezika, posvećivanje drugoj osobi vam se čini kao ograničavanje slobode. Ipak, to ne mora biti tako. Vi ste ti koji određujete koliko ćete sebe dati i na koji način, važno je samo da pronađete osobu kojoj vaš tempo odgovara.

2. Uvek padnete na pogrešnog frajera

Istraživanja su pokazala da mnoge žene podsvesno „padaju“ na loše momke i ženskaroše upravo zbog straha od veze.

Zato, drugi put recite ne takvom tipu frajera i pružite šanu onim staromodnijim romantičarima.

3. Bojite se da ćete biti ostavljene

Nažalost, ovo je često posledica prošlosti. Međutim, ono što morate da shvatite je da ne postoje dve iste osobe na svetu i da ponekad vredi rizikovati pa čak i ako je najgori ishod slomljeno srce.

4. Smatrate da ste osoba koja nije za veze

Ovo često proizlazi iz nesigurnosti i nedovoljnog samopouzdanja. Očigledno smatrate da nemate šta da pružite drugoj osobi, što nije istina. Ipak, ako je ovo slučaj, najpre treba da poradite na sebi i na vlastitoj mentalnoj slici, a tek se onda upustiti u ozbiljniju romansu, prenosi Index.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.