U trendu

Ovo su sigurni znakovi da je žena doživela orgazam, ne može da ih odglumi

Studije pokazuju da je preko 90 posto žena u nekom trenutku odglumilo orgazam, najčešće da ne povrede partnera. To ne zvuči tako neobično ako spomenemo činjenicu da oko 20 odsto muškaraca veruje da su toliko dobri ljubavnici da njihova partnerka ne mora da glumi, odnosno da je nemoguće da je ne zadovolje i da ih slaže.

Većina se slaže da je glumljenje orgazma glupost koja ne koristi nikome, jer partner neće ni znati da nije „zadovoljio“, a onaj ko glumi smanjuje šanse da ga sledeći put doživi s istim partnerom. Dok oko 30 odsto žena nemaju problema s redovnim doživljavanjem vrhunca, ostalih 70 odsto ga doživljava znatno ređe – otprilike svaki peti seksualni odnos, s time da postoji čak 15 odsto žena koje otkrivaju da nikad nisu doživele seksualni vrhunac ili su to doživele jednom do dva puta u životu.

Pokazatelji orgazma
Uopšte, jasni znakovi orgazma su grčenje mišića – najčešće vaginalnih, što uzrokuje osećaj da je „uža dolje“. Takođe, mogu se pojaviti i grčevi u nogama. Kod pojačanog intenziteta stimulacije u kojima njezin dah postaje kratak, a uzdasi glasniji, nakon postizanja pravog vrhunca ona će zastati, jer će joj trebati barem nekoliko sekundi za oporavak.

Velikom broju žena će nakon orgazma pocrveniti deo grudi iznad dojki gde je koža tanka zbog navale hormona.

To što glumi ne znači da ne uživa
Čak i ako ona glumi orgazam, to nipošto ne mora da znači da ne uživa u seksu. Naime, istraživanja pokazuju da je kod žena najveća aktivnost u centrima za užitak u mozgu za vreme seksa, odnosno „na putu do orgazma“, dok neposredno pre samog vrhunca aktivnost naglo pada. S druge strane, kod muškaraca je aktivnost u tim delovima najveća upravo za vreme same ejakulacije.

Ženama nije teže da postignu orgazam
Postoji podatak da oko 95 odsto žena obično  doživi orgazam s lakoćom dok masturbiraju. Ipak, žene češće prijavljuju da se bore s orgazmom nego što to rade muškarci, ali ne radi se o biologiji. Radi se o kulturnim normama i nedostatku informacija. Istorijski  gledano, kulture širom sveta uokvirivale su seks isključivo oko muškog užitka, zbog čega danas još uvek povezujemo reč ‘seks’ isključivo s penetracijom, prenosi 24sata.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)