U trendu

Ovo su tri najopasnije poze za muškarce, a praktikuju ih svi

Tim naučnika proučavao je najopasnije poze u seksu koje mogu uzrokovati prelom penisa, a svoj rad objavili su u časopisu Journal of Impotence Research.

Zanimljivo, nije reč ni o kakvim vratolomijama i neuobičajenim seks-pozama niti položajima za koje nismo ni čuli, već o tri vrlo svakodnevne poze. Možda je u tome i stvar – zbog učestalosti baš tako nastaje najviše povreda?

U stanju uzbuđenja i strasti moguće da se muški penis slomi – uzrokujući traumu i puno strašnog bola. Zapravo, uobičajena zabluda u koju mnogi veruju jeste pretpostavka da je penis tako čvrst, ali i elastičan (a nema ni kost!) da se ne može slomiti. To je netačno, ali i dalje se može osećati “slomljenim”, pogotovo ako udari u karličnu kost žene za vreme intenzivnog seksa…

Evo liste top-tri najopasnijih poza u seksu.

Doggy Style

Za ovo istraživanje su naučnici su ispitali 90 muškaraca starih od 18 do 66 godina s prelomom penisa. Oni su proučavali različite položaje i mehanizme povrede, uključujući masturbaciju ili manipulaciju penisom, misionarski položaj, pseći položaj i “žena gore” za vreme seksa. Iznenađujuće, “pseći položaj” bio je na vrhu liste, sa 41 % preloma penisa. Uh! Ko bi to pomislio?!

Misionarski

Verovali ili ne, misionarska poza zauzela je drugo mesto, mada možda nije toliko komplikovana kao ostali položaji. Ipak, ispada da može biti prilično rizična ako niste oprezni. Naučnici su primetili da i pseći i misionarski položaj “imaju više povezanosti s dvostrukim prelomima kavernoznog tela i lezijama uretre nego ‘žena gore’”. U osnovi, veća je mogućnost da te dve poze naprave štetu.

Jahačica

Položaj jahačice ili “žena gore” ušao je na listu kao treći najopasniji seksualni položaj. Autori istraživanja kaže: “Ne primećujemo razlike između težine preloma penisa kod ‘psećeg položaja’ i ‘žena gore’, ali je ‘pseći položaj’ imao veću težinu preloma penisa u poređenju sa ‘ženom gore’”.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.