Ovu laž najčešće izgovaramo tokom seksa, a najviše šteti ženama

Nađa Bokondi, koja važi za vrhunskog stručnjaka za seks, otkrila je uobičajenu laž koja se često govori u spavaćoj sobi, a šteti ženama.

Žene su odlične glumice, naročito kada se radi o seksu, ali to im tokom odnosa nimalo ne ide u korist. Bokondi otkriva da muškarci insistiraju da žene nikada nisu glumile orgazam dok su bile s njim, uprkos činjenici da 80 posto žena priznaje da to radi.

Iako se pretvaranje da uživate u seksu više nego što je to istina čini bezazlenim, Nađa tvrdi da je to više nego zabrinjavajuće.

– Žene su toliko uverljive u glumljenu orgazma jer smo ceo život vežbale da ignorišemo neprijatnost koju osećamo – objasnila je ona.

Menstrualni ciklus, grudnjaci i visoke potpetice deo su načina na koji ‘učimo devojke da povezuju bol sa ženstvenošću’, kao što je i gubitak nevinosti i porođaj.

– Nisam ni bila svesna toga koliko sam prihvatila ovu misao, sve dok pre šest meseci nisam imala operaciju koja je otkrila da je bol u mom abdomenu zapravo endometrioza, stanje u kojem tkivo koje normalno postavlja maternicu počinje da raste u drugim delovima tela – ispričala je Nađa.

– Žene su naučene da žive s bolom. Žene su naučene da svoje uživanje stave na zadnje mesto, a to se i ugradilo u žensko razmišljanje tokom godina. Međutim, u nekom trenutku, moramo da shvatimo da to ne funkcioniše. Tako da je ovo istina: seks je odličan i treba biti lep za sve. Usprkos svemu što smo naučene, ovo nije isključivo samo za muškarce – nastavila je.

Naime, ona savetuje da žene stave svoje zadovoljstvo na prvo mesto i imaju otvoren i iskren razgovor sa svojim partnerima kako bi popravili stvari i ukazale im na to što rade pogrešno tokom seksa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.