U trendu

Partner ili partnerka ima zaraznu bolest (1)

U zajedničkom životu povremeno se dešava i bolest, recimo, slučaj teškog gripa (ne mora obavezno da bude ovaj novi grip). Situacija nije takva da je neophodno ležanje u bolnici, ali određene mere opreza, kao i ljubav i nega, jesu potrebni – evo kako biste vas dvoje mogli da funkcionišete u slučaju da jedno dobije zaraznu bolest.
Zajednički krevet: ukoliko ste vi bolesni, ostanite u njemu. Vrata od spavaće sobe neka ostanu zatvorena, a izuzev voljene osobe koja se brine o vama, dobro bi bilo da niko drugi tu ne ulazi kako bi se smanjila mogućnost širenja zaraze. Ukoliko, nekim slučajem, imate dva kupatila i/ili dva toaleta u kući, jedno kupatilo i toalet koristite vi, a drugo ostali članovi domaćinstva. Poželjna je i upotreba papirnih ubrusa za ruke, lakše je njih baciti nego svaki čas iskuvavati peškire, i to odvojeno.
Ukoliko ste pak vi zdravi i brinete o bolesnom partneru ili partnerki, prepustite im bračni krevet i dok ne prođe najgore, spavajte na kauču – ionako ne biste mogli da se naspavate pored nekog ko se celu noć znoji, kašlje i kija, a bolesniku će biti udobnije i brže će se oporaviti ako bude u krevetu.
Koliko nege i pažnje je potrebno? To zavisi od slučaja do slučaja, ali ako ste bolesni, uzmite u obzir to da voljena osoba najverovatnije daje sve od sebe i spada s nogu od posla, i nemojte je zivkati baš svaki čas, ne ukoliko nije zaista neophodno. A ako ste zdravi, dajte sve od sebe da se pobrinete za potrebe voljene osobe, donosite joj maramice, čajeve, supu… Mnogo će joj više značiti ako se za nju brinete vi nego ako pozovete svoju majku ili unajmite nekog – ili, još gore, ako je pustite da se sama batrga kako zna i ume.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar