U trendu

Partnerka kao klijent vredan nekoliko miliona

Nije uvek lako razumeti osobe suprotnog pola (a ni osobe istog pola, što se toga tiče). Tako se muškarcima dešava da ne razumeju šta bi to još partnerka htela od njih kada po ceo dan "crkavaju" od posla kako bi joj što više pružili, i zar ne zaslužuju da se nakon napornog dana samo opuste i odmore, bez dodatnih obaveza.
Vrlo često se pominje da je neophodno da se oboje potrude oko veze; ima muškaraca koji kao trud oko veze smatraju to što će dati sve od sebe da što više napreduju na poslu i da zarađuju što više, i onda, kad stignu kući, nisu stvarno raspoloženi za iole veću komunikaciju s partnerkom, žele samo da se odmore. A partnerka se onda oseća loše i nevoljeno, kao da je tu samo da sprema i čisti i kuva – ceo dan je bila odvojena od voljene osobe, a sad kad je stigao kući, ne može ni da porazgovara s njim kao s čovekom, nema ni razmene nežnosti, ništa, kao da mu je samo taj njegov posao važan. U takvim situacijama stručnjaci nekada savetuju muškarcima da se i oko partnerke potrude kao što se trude oko posla, i da na partnerku gledaju kao na klijenta koji njihovoj firmi može da donese milione – ako uspeju da sklope pogodbu.
Naravno da na partnerku ne treba gledati bukvalno tako, ali nekih sličnosti ima. Kada komunicirate s klijentom koji vašoj firmi može doneti milione, i od vas zavisi hoće li posao biti sklopljen, teško da ćete se samo uvaliti u fotelju, prelistavati dnevnu štampu i vrteti kanale na televiziji i čekati da večera bude gotova, zar ne? Nećete ni tražiti da vas samo pusti na miru i spremi već jednom tu večeru. Razgovaraćete s tim klijentom, potrudićete se oko njega, bićete ljubazni, daćete sve od sebe da se taj klijent oseti prijatno, i da želi da sklopi posao s vama. Ukoliko klijent bude nezadovoljan, ustane i napusti prostoriju – ništa od posla.
Ali, vi ste stvarno umorni! Pa, oko klijenta koji vam može doneti nekoliko miliona potrudite se i ako ste umorni, zar ne? A valjda vam je vaša partnerka barem podjednako važna, ako ne i važnija (ukoliko nije, možda bi bilo praktičnije umesto supruge imati kućnu pomoćnicu i ljubavnicu); ukoliko se radi o osobi koja vas voli, ona želi i vas i vašu pažnju, a ne samo to da donosite novac u kuću.
Nije lako. Kad ste umorni, svakako da nije lako – baš kao što ni njoj nije lako da, kada umorna dođe s posla, još i čisti i kuva i sprema. Ali, kada partneri, uprkos umoru, pokušaju da ipak jedno drugome pruže pažnju i nežnost, otkriju da im je od toga lakše, sete se zbog čega se zapravo izlažu svim tim naporima. Onda i taj napor postane, na neki način, manje naporan. I ne dođe do nezadovoljnog odlaska, prvo kroz vrata, a zatim i iz vašeg života.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar