U trendu

Pazite: Nemojte praviti ovih 5 grešaka na početku veze

Suzdržite se koliko možete, jer neki postupci se ne praštaju i gase ljubav!

Iako svi želimo partnera koji je brižan, pouzdan i koji čini sve kako bi nas razveselio i pokazao koliko mu je stalo, ponekada je bolje postupno otkrivati emocije i ne pretjerivati s brigom. Sledeće greške biste trebalo bi da ostavite po strani pogotovo ako ste tek ušle u novi ljubavni odnos.

1. Iskazivanje ljubavi odmah na početku veze
Ljubav je predivan osećaj, međutim i za predivne stvari postoji pravo vreme. Osim što rečima „volim te“ ako ih izgovorite prerano možete postići suprotan efelat, možete vrlo lako oterati partnera od sebe jer to što vi zapravo osećate na samim početcima veze je zaljubljenost, a ne prava i iskrena ljubav. Priče o tome kako je on vaša srodna duša ili kako vi znate da ga volite ostavite po strani barem neko vreme i dobro razmislite i razdvojite svoja osećanja.

2. Previše informacija na prvom dejtu
Intimne priče o vama i vašoj porodici, o nekim događajima ili situacijama zadržite za sebe sve dok ne budete sigurne da je reč o ozbiljnoj vezi. Poštujte i vlastitu i tuđu privatnost i nikada nemojte odavati baš sve.

3. Preterano dopisivanje
Iako je početak veze vrlo uzbudljiv period, pokušajte da se kontrolište i nemojte preterivati sa slanjem poruka jer bi mogle postati poprilično naporne drugoj osobi. I nemojte insistirati da stalno provodite vreme zajedno.

4. Velika obećanja
Ovde ne mislimo na obećanje da ćete ga odvesti u vaš omiljeni restoran, već na obećanja kako ih nikada nećete povrediti, te kako vi nikada ne biste uradili nešto tako. Na taj način ćete, ako uradite nešto za što ste rekle da ne biste uradili nikada, samo razljutiti i razočarati drugu osobu. Svojim delima pokažite kakva ste osoba zaista, nemojte se previše razbacivati rečima.

5. Ljubomora
„Previše te volim da bih mogla da te zamislm sa bilo kim dugim.“ Rečenice poput ove ne samo da će vas predstaviti kao ljubomornima nego ćete ostaviti i utisak paranoične osobe koja se veže baš za svakoga. Pokušajte od početka da radite na međusobnom poverenju koje je jedan od ključnih faktora za uspešnu vezu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.