U trendu

Pažljivo s količinom šminke

Upozorenje iz naslova može da deluje kao da je namenjeno tinejdžerkama koje zbog neiskustva nanesu previše šminke, ali to se dešava i damama koje više nisu tinejdžerke – nanesu toliko "ratničkih boja" da time mogu da isprepadaju nekog.
Ima muškaraca kojima uopšte nije do šminke, a ima ih i koji umeju da cene kad se žena vešto našminka – neke dame umeju uz pomoć šminke da izgledaju božanstveno, i teško da će neki muškarac imati primedbu na to. Ono što smeta je preterivanje. Prevelika količina šminke, previše boja, previše bilo čega.
U toku toplih letnjih dana, već i u toku izlaska previše šminke se pokaže kao problem, kad zbog vrućine počne da se topi, što nije nimalo privlačan prizor. A i kad nije tako toplo, ako njih dvoje noć provedu zajedno (u krevetu), a ona pre spavanja ne ukloni šminku, prizor ujutru, kad se probude i kad se njoj šminka razbrljala po licu (da ne govorimo o prevelikoj količini pudera u kome su nastale pukotine), bude krajnje neprivlačan. Uz to, muškarci obično vole kada damu s kojom su mogu da prepoznaju i bez šminke.
Tu je i zdravstveni aspekt: od previše šminke koža ne može da diše, sklonija je infekcijama i brže stari, infekcije i ubrzano starenje često se prikrivaju povećanim slojevima šminke, i tako u krug, krajnje nezdravo i estetski neprivlačno.
Šminkajte se, samo napred! Dame se ne šminkaju samo zbog muškaraca već i zato što se tako osećaju lepše pred svima (ne samo muškarcima), kao i pred samom sobom, da i ne spominjemo da šminkanje i eksperimentisanje sa šminkom može da bude veoma zabavno i da stvori pravo umetničko delo. Sve je to super, samo, molimo vas, nemojte preterivati s količinom šminke, jer se time upropašćuje koža, plus vas prevelika količina šminke ne ulepšava – krije vas.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.