Pet načina da budete bolja supruga

Svaka žena, ili skoro svaka, trudi se da, jednom kada se uda, bude dobra supruga. Ono što se najčešće ispreči nisu loše namere, već svakodnevica koja zatrpa gomilom sitnijih i krupnijih obaveza od kojih mnogo njih deluje kao nešto što se mora obaviti istog trenutka, pa se zaboravi na negovanje veze s partnerom. Evo nekih predloga šta biste mogle da učinite.
Vodite računa o sebi. Pod ovim ne mislimo da morate u svakom trenutku biti nalickane i doterane kao da idete na svečanu večeru, već nešto mnogo šire. Jedite zdravu i kvalitetnu hranu, pokušajte da spavate i vežbate dovoljno, da negujete i dušu i telo (to uključuje, ali nije ograničeno na to, stvari kao što su redovno održavanje lične higijene, nega tela kvalitetnim (ne nužno skupim, može i iz domaće radinosti) preparatima, odvajanje vremena za ono u čemu uživate, bilo da se radi o muzici, knjigama, hobijima, različitim interesovanjima…). Zaboravite na tužni stereotip umorne domaćice zapuštenog izgleda koja se ne vidi od brašna i miriše na zapršku. Znate za izreku da ko nije za sebe, nije ni za druge – dakle, vodite računa o sebi i svojim potrebama, pa ćete se i vi same bolje osećati, plus i ostati ona atraktivna (ne mislimo samo na fizički izgled) i vedra osoba u koju se vaš suprug zaljubio, i to koliko god godina imale.
Cenite ono što vaš suprug čini za vas i zahvalite mu se na tome. Jedna od čestih primedbi muškaraca jeste da se osećaju kao da niko ne ceni sve ono što čine za partnerke i porodicu. To možete rešiti lako i bez nekog posebnog napora – primetite šta je vaš dragi lepo učinio za vas, decu, kuću, i zahvalite mu na tome. Time mu stavljate osmeh na lice i pružate mu radost i zadovoljstvo.
Održavajte romansu. To ne znači nužno večeru u ekskluzivnom restoranu uz svetlost sveća (za koju biste mogli da nemate ni vremena ni novca). Budite nežne prema suprugu, napišite mu ljubavnu porukicu (rukom, putem mobilnog, putem mejla), zagrlite ga, isplanirajte nekad sastanak samo za vas dvoje, inicirajte seks… Stavljajte mu do znanja da ga i dalje volite i da ga i dalje smatrate poželjnim, da vam je privlačan čak i onda kada ste oboje preumorni za vođenje ljubavi.
Pustite ga da ima vreme samo za sebe i za „muške“ stvari. Svakome, pa i vama i vašem dragom, potrebno je neko vreme samo za sebe – da se malčice opusti, bavi se nekim hobijem, vidi se sa svojim prijateljima… Ako vaš suprug voli fudbal, a vi ne volite, nemojte mu prigovarati zbog toga, pustite ga da na miru pogleda utakmice koje ga zanimaju (onda kada je to moguće, naravno). Ohrabrite ga da neguje prijateljstva i da se druži s ortacima. Ljudi koji imaju prijatelje i neguju prijateljstva žive duže i boljeg su zdravlja.
Neka vam suprug uvek bude među prioritetima. Lako je izgubiti se u svakodnevnim obavezama i voljenu osobu uzeti zdravo za gotovo, samo što time polako ali sigurno „ubijate“ vezu koja postoji među vama. Interesujte se za njegov posao i hobije, za ono o čemu razmišlja i što bi voleo. Stavite mu do znanja da vam je važan.
Biće ovakvih predloga još, i za dame i za gospodu, a na vama je da odaberete one koji vam se čine upotrebljivim u vašem životu i vašoj vezi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.