Pet načina da budete bolji muž

U bračnom životu se često i prebrzo razmišljanje svede na to kako platiti račune, kako platiti sve što je potrebno za decu i kako deci ide u školi, a umeša se i poneka iritirajuća sitnica poput kućnog mezimca koji fiziološke potrebe obavlja tamo gde ne treba. A ne bi bilo loše suprugu podsetiti, s vremena na vreme, zašto se udala baš za vas.
Jedan od načina da to učinite jeste da se zainteresujete za nešto što i nju baš jako zanima. To nije lako – radije biste se bavili onim što interesuje vas, a nju prepustili njenim hobijima – ali vašoj dragoj to može puno da znači. A značiće i vama, jer ćete bolje razumeti na koji način ona razmišlja i oseća. Pored toga navešćete je da se oseća dobro, pa ćete dobiti voljenu osobu koja blista od sreće.
Spremite decu za spavanje. Jeste, umorni ste nakon celodnevnog jurcanja, ali je umorna i ona (čak i ako vi radite a ona je „samo domaćica“ – uzgred budi rečeno, izbegavajte tu frazu ako ste ikako u stanju, jer je biti domaćica posao sa punim i prepunim radnim vremenom – na kraju dana je umorna od svega što je pozavršavala), i puno će joj značiti ako makar jednom nedeljno može da se opusti u vrućoj kupki ili se sklupča na kauču i čita a večernje obaveze preuzmete vi.
Izvinite se. To može da bude izuzetno teško, naročito ako je ono za šta vas žena optužuje nešto čega se jedva sećate, i što vam čak ne deluje ni bitno. Ali, njoj je to izvinjenje važno – da i ne spominjemo koliko brzo jedno obično „izvini, pogrešio sam“ može da zaustavi tu svađu za koju se ni ne sećate oko čega je počela.
Zahvalite joj što je i dalje s vama. Ne, ne mislimo da ste nesnosni kao osoba, niti da treba da klečite na kukuruzu zbog svih grešaka prošlih i budućih. Samo joj se zahvalite, i recite da znate da nije uvek lako s vama (to bi se moglo reći za svakog).
Počistite za sobom. Pod ovim ne mislimo na kompletno čišćenje stana, sa sve pranjem prozora i ribanjem podova. Samo, ako prospete nešto, obrišite to, prljave čarape bacite u korpu za veš a ne na pod, tanjir nemojte samo da odložite u sudoperu već ga i isperite da vaša draga ne bi sutra morala da ga struže. Sitnice koje zahtevaju svega nekoliko dodatnih sekundi napora, a kad se sakupe sve zajedno, za voljenu osobu će značiti manje posla – a značiće joj i to što se ne ponašate kao dete koje očekuje da mama sve sakupi za njim.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.