Pet stvari koje svaka prevarena žena treba da zna o ljubavnici

Ne postoji pravo opravdanje zašto bi neko započeo aferu s oženjenim muškarcem, ali događa se. I ljubavnice su nečije sestre, ćerke ili supruge, a evo šta bi svaka prevarena supruga trebala da zna o ‘drugoj ženi’

1. Iskreno se oseća krivom

Da, verovali ili ne, ljubavnica oseća krivicu. Ako je svesna činjenice da je njen ljubavnik oženjen, svakodnevno prolazi kroz sve uobičajene emocije povezane s krivicom, poput tuge i depresije.

Ljubavnica se oseća krivom kad njen ljubavnik odluči da provede vreme s njom vikendom, znajući da ga kod kuće čekaju žena i deca. Oseća se krivom kada čuje da drugi ljudi razgovaraju o varanju supružnika. Oseća se krivom kad gleda filmove o preljubi. Krivica je trajni osećaj koji prati ljubavnicu tokom cele veze, ali i nakon nje.

Isto tako, mnoge ljubavnice nisu ni svesne da je njihov ljubavnik oženjen. Mnogi muškarci trude se da sakriju činjenicu da su u braku. Ako muž može da ima veze i izda ženu s kojom se oženio, tada je sposoban i da priča laži, i supruzi i ljubavnici.

Zaključak: Ako žena nije sociopat, oseća se krivom za prelazak granice, baš kao i svi drugi.

2. Verovatno nikad nije planirala da bude nečija ljubavnica

Svaka odrasla osoba odgovorna je za svoje postupke. U to nema sumnje. Nažalost, ponekad okolnosti i loše odluke mogu dovesti do afere.

Nije verovatno da će se na listi ciljeva bilo koje žene naći afera s oženjenim muškarcem. Neke žene koje imaju afere takođe su u braku i imaju svoje porodice koje ugrožavaju uplitanjem u aferu.

Mnoge žene na kraju postanu ‘druga žena’, jer su se ‘spetljale’ s muškarcem s kojim nikad nisu nameravale da budu. Možda su znale ili nisu znale da je muškarac oženjen, ali svejedno su nastavile dalje, a kasnije su se zaljubile.

Postoje žene kojima nije problem da izlaze s oženjenim muškarcima i čini se da se zbog toga malo kaju, ali uopšteno govoreći, to obično nije slučaj.

Mnogo puta preljubnik će ljubavnici svašta obećati kako bi je zadržao uz sebe, a onda prođe toliko vremena da joj postane teško da prekine vezu. Muž može da ode toliko daleko da ljubavnici kaže da je napustio ženu ili je u postupku razvoda iako to nije slučaj. Ako je ljubavnica zaljubljena, možda neće želeti da prekine aferu, čak i ako zna da to nije u redu.

3. Postaje ljubomorna

Ako je žena postala ljubavnica i zna da je njen ljubavnik oženjen, tada sigurno oseća ljubomoru. Oseća se ljubomorno svaki put kad on nije s njom. Zna da on ide kući drugoj ženi. Zna da njen ljubavnik ima drugi život u svom domu čiji ona nikada neće biti deo.

Ako nema sopstvenu porodicu, život ljubavnice obično je prilično usamljen, a to je naglašeno činjenicom da joj srce verovatno tone svaki put kad razmišlja o tome šta njen ljubavnik radi kod kuće sa suprugom i porodicom. Ona je ljubomorna što on deli krevet sa suprugom i nikada neće saznati pravi nivo intimnosti koju oni imaju.

Neke ljubavnice čak imaju i decu sa svojim oženjenim ljubavnicima, što tek unosi previše komplikacija u njihov i tako tajni odnos.

Nema sumnje da ljubavnica oseća zavist što odnos njenog ljubavnika sa njegovom suprugom nije tajna. Jedna stvar za kojom mnoge ljubavnice žude više od svega je potvrda da je veza i ljubav s ljubavnikom stvarna. Ćutanje nije idealno za zdravu, dugoročnu vezu.

I ljubavnica, kao i svaka druga žena, želi da se njen ljubavnik ponosi njome, da o njoj priča svojim prijateljima i da ima želju da celom svetu prizna koliko je voli.

4. Zaljubila se u pogrešnu osobu

Nažalost, ljubav i požuda su slepe. Žena koja ignoriše očita upozorenja zbog ljubavi ili požude na kraju će izabrati pogrešnu osobu s kojom će biti.

Ljubavnica će pre ili kasnije doći do tog saznanja. Možda će odlučiti da ostane u vezi dugo nakon što je shvatila svoju grešku iz bilo kog razloga, uključujući poricanje, strah i, naravno, ljubav.

Pad na pogrešnu osobu događa se svima nama. To se događa slobodnim ženama koje izlaze sa slobodnim muškarcima, to se događa ženama koje se zaljube u oženjene muškarce, suprugama koje imaju aferu…

Poenta je u tome da najverovatnije ljubavnica već zna da je napravila veliku grešku i ostaje u vezi samo zato što misli da njen ljubavnik želi da bude s njom. Naravno, neke žene možda nisu toliko emotivno vezane za svoje ljubavnike, ali pretpostavlja se da većina njih jeste, naročito u dugotrajnim aferama koji traju godinama.

5. Možda veruje da postoji budućnost

Koliko žena padne na muškarca i veruje većini onoga što on kaže? Ako žena zna da je njen ljubavnik oženjen ili je to saznala u nekom trenutku nakon što je već pala na njega, onda nema sumnje da joj je on već napričao mnoge ‘bajke’ o njihovoj zajedničkoj budućnosti.

Prilično je uobičajeno da suprug koji vara kaže svojoj ljubavnici da je nesrećan u braku i da želi razvod. To može biti istina, ali i ne, ali pravo pitanje je da li je spreman da okonča brak ili nije. Ako su u pitanju deca ili ako muž zaista želi da bude sa svojom ženom, tada neće okončati brak.

Ljubavnica se samim početkom afere već postavila u ranjiv položaj, pa ako je zaljubljena u muškarca s kojim je, izmišljaće opravdanja za njega i verovatno pati od dubokog poricanja. Možda će biti potrebni meseci ili čak godine da ljubavnica shvati da muškarac zbog nje nikad neće ostaviti svoju ženu.

Održavanje afere u nadi da će muškarac napustiti ženu nešto je što rade mnoge ljubavnice, a ako prođu godine, ona postaje sve više uložena u vezu, a i bolja u laganju same sebe. Afera postaje njena normalnost. Tajnovitost postaje njena normalnost, a u mnogim slučajevima će se samolečiti ili se ponašati destruktivno kako bi ublažila krivicu i sramotu.

Biti ljubavnica nije glamurozno. Afera može započeti kao uzbudljiv, romantičan vihor, ali skoro uvek završi depresivnom, obeshrabrujućom situacijom.

I ljubavnice su poput svake druge žene na svetu. Ne treba ih uvek ocrnjivati, piše YourTango.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.