U trendu

Pitanja na prvom sastanku (1)

Od prvog sastanka neko očekuje mnogo, a neko malo; u svakom slučaju, tada se dvoje ljudi trude da što više saznaju jedno o drugom i pokušaju da „prokljuve“ da li bi tu nešto moglo da ispadne. Postoje neka pitanja koja su prilično pogodna za prvi sastanak – nisu prenapadna, a mogu vam svašta otkriti o sagovorniku.
1. Koja ti je najdraža scena iz omiljenog filma, knjige, serije, čega već? Uobičajeno je već na prvom sastanku, ako to niste učinili i pre toga, raspitati se o ukusu sagovornika – za koje se knjige, muziku, filmove, serije i slično interesuje. To vam pomaže da otkrijete koliko vam se ukusi u nekim stvarima poklapaju. Odgovor na pitanje koje smo naveli neće vam reći dosta toga samo o ukusu vašeg sagovornika; mnogo više će vam reći o tome na koji način razmišljaju, šta im je bitno, šta je to što ih emotivno dotiče, što su sve važne stvari kada razmatrate mogućnost ljubavne veze s nekim i to koliko biste se vas dvoje međusobno uklopili.
2. Šta ti se dopada na tvom poslu? Pitati nekoga čime se bavi je uobičajeno, a dalje se raspitivati o nečijem poslu moglo bi da bude rizično – razgovor bi mogao da ode u krajnje neromantične vode, plus bi sagovornik mogao da pomisli da već na prvom sastanku pokušavate da procenite koliko zarađuje, što teško da će mu/joj se dopasti. Međutim, ako pitate o tome šta im se dopada na poslu, to je već dobrim delom emotivno pitanje, i iz odgovora na njega možete saznati šta on ili ona vole ili ne vole, koje su im jake, a koje slabe tačke, kako rešavaju konflikte, kakav im je stav prema okruženju u kome provode dobar deo dana, koliko su, ukupno uzev, zadovoljni svojim životom. Nećete uvek saznati sve navedeno, naravno, ali već i kratki odgovori mogu da vam otkriju mnogo – pomislite na razliku između „Volim što mogu da pomognem onima kojima je to stvarno potrebno“ i „Mogu s popustom da dobijem odeću koja mi se dopada“.
Sutra pročitajte još neka zgodna pitanja za prvi sastanak i šta možete saznati iz odgovora na njih.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar