U trendu

Pitate se hoće li vam veza potrajati? Isprobajte ovaj jednostavni test s pticom i saznajte odgovor

Većina ljudi ne ulazi u veze misleći da neće potrajati, ali stručnjak je rekao da postoji način da se utvrdi hoće li par ostati zajedno ili ne, a sve se svodi na ptice. Tako je – ceo vaš odnos stavljen je na test s pticama. Abraham Pajper objavio je na svom Instagramu da ipak postoji način da vaša veza potraje, prenosi Mirror.

Rekao je: ‘Godine 1990. psiholog Džon Gotman od laboratorije je napravio prostoriju s udobnim krevetom i ukusnim doručkom i doveo je parove kako bi posmatrao kako komuniciraju’.

‘Nekako mi se ovo čini kao vrlo prijatan, ali i vrlo jeziv eksperiment odjednom’, našalio se Abraham. Zatim je objasnio kako je istraživanje funkcionisalo: ‘Tokom svog istraživanja pronašao je jednu radnju koja je s 94% tačnosti mogla predvideti hoće li veza potrajati’.

‘Kada jedan partner kaže ‘Oh, kako lepa ptica napolju’, odgovara li drugi partner s nečim poput ‘Vau, kako je lepo’, ili ignoriše svog partnera i pticu’. To je mali trenutak u vezi, ali to je ono što je važno jer takvih situacija može biti jako puno’, dodaje.

‘Gotman je ove interakcije slavno nazvao licitacijama. Tražimo malu povezanost – kako će naš partner odgovoriti? I otkrio je da se parovi koji bi se kasnije razišli posvećuju ovako malim pitanjima samo 33% vremena. Ali, parovi koji to rade češće, devet od deset puta, tokom nekoliko godina koje je testirao, ostaju zajedno’, rekao je Abraham, a prenosi Večernji.

Poenta je da kada vam ljubav vašeg života pokaže pticu, pogledajte pticu. Male stvari stvaraju vezu. Zapravo, postoji još jedna studija koja kontraintuitivno pokazuje da se srećne veze grade na tome kako se odnosimo jedni prema drugima u srećnim vremenima, a ne koliko smo bili tu jedni za druge u teškim vremenima’, dodaje.

U komentarima je jedna žena rekla da su ona i njen suprug jedan od parova iz Gotmanovog istraživanja. Napisala je: ‘Moj pokojni suprug i ja bili smo jedan od bračnih parova Gotman. Uvek sam se pitala misli li on da ćemo potrajati! (Jesmo; 28 godina dok nije preminuo.) Možda nije, jer sam bila vrlo trudna i mrzovoljna u to vreme. Uvek sam osećala da je moj suprug mnogo bolji nego što zaslužujem, ali bila sam mu zahvalna. Ipak, mislim da su Gotmanove teorije bile tačne’.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар