U trendu

Plaši ih previše šminke?

Dame neretko vole da se ulepšaju šminkom, da i time impresioniraju, samo što ima onih koje u tome preteraju, pa izazovu suprotan efekat, nekada čak i isprepadaju potencijalnog partnera i odbiju ga od sebe, što im najčešće nije bilo u planu.

Muškarci često kažu da im se dopada kada je žena bez šminke. Međutim, na ulici će se osvrtati za našminkanim damama, ne za nenašminkanim, a kad im se pokažu fotografije dama s manje ili više šminke, neće se opredeliti za one bez imalo šminke, već za one koje je imaju toliko malo da i dalje imaju prirodan izgled, a ipak su se doterale.

Kada vide damu s mnogo šminke, muškarcima svakakve stvari padnu na pamet. Recimo, da ona nešto užasno prikriva tom šminkom. Šta li je to? Ožiljak? Deformitet? O čemu god da se radi, zar je zaista toliko užasavajuće da ona mora da stavi „tri tone“ farbe na lice? Pored prikrivanja ožiljaka, deformiteta ili ko zna čega, padaju na pamet i dame odbegle iz cirkusa, s maskenbala, zamišljaju da su stripovski superheroji, ali su zaboravile kostim kod kuće… U svakom slučaju, ništa pohvalno.

Nismo protiv šminke. Šminkanje može da bude zabavno, i može vam pomoći da istaknete ono najlepše na sebi, kao i da prikrijete ono što smatrate nedostacima. Ali, kao i s većinom stvari u životu, ni sa šminkanjem ne treba preterivati – valjda želite da i dalje izgledate kao vi, ne kao maskirani osvetnik, i da ljudi mogu da vas prepoznaju i kada se probude pored vas dok ste vi bez šminke.

Ne kažemo da se dame šminkaju samo da bi privukle muškarce. Znamo da nije tako; dame najpre zbog sebe žele da budu lepe, i to je sasvim normalno. Samo, ako nekog pokušavate da privučete, pokušajte da ga prevelikom količinom šminke ne navedete na pogrešne ideje – lepe ste, i zaista nema razloga da se iza šminke krijete kao iza maske.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar