U trendu

Plej lista za strasti u krevetu: Ovo su savršene pesme za vođenje ljubavi

Od Let’s Get It On Marvina Geja do Careless Whisper Džordža Majkla, nije neuobičajeno imati pesmu za seks (ili čak celi listu pažljivo odabranih pesama.) Ali zapravo postoji naučni razlog zašto vam određene pesme pokreću uzbuđenje u spavaćoj sobi – a postoji čak i idealna brzina pesme za seks.

Love Story , hit Tejlor Swift idealan je soundtrack za intimnost, prema nauci. Iako reči pesme baš i nisu seksi, brzina pesme (119 otkucaja u minutu) je ta koja je čini najboljom melodijom za seks, piše Metro.

Novo istraživanje prikupilo je pesme na Spotifyju koje su se najčešće pojavljivale na listama za reprodukciju koji su uključivali ključne reči poput ‘seks’, ‘seksi’ i ‘intimnost’. Zatim, nakon što je utvrđeno da je najpopularniji ritam pesme od 119 otkucaja, uzete su pesme s takvim tempom koje se najviše pojavljuju na listama za reprodukciju da bi se odredio poredak.

Na tim listama se pojavljuje i Lady Gaga koja je uveliko zastupljena u novim podacima. Bad Romance, koji je takođe postavljen na 119 otkucaja u minutu, bio je na drugom mestu, s ukupno 27 lista za reprodukciju, dok je Just Dance na trećem mestu s 26 lista. I još jednom, Gaga se pojavila na četvrtom mestu sa svojim klasičnim hitom Poker Face, koji se spominjao na 25 lista na seksi playlistama.

Može li vas muzika učiniti više povezanim sa svojim partnerom?

Prema ovlašćenom psihologu Luiz Godard-Kroli, puštanje muzike u spavaćoj sobi može uveliko poboljšati iskustvo, kako u smislu zadovoljstva, tako i u smislu strasti. „Puštanje muzike može poboljšati intimnost i zbližiti vas kao par, posebno ako uključuje zajedničku strast, poput umetnika koji oboje volite“, kaže Luiz. „Deljenje omiljenog izvođača ili žanra muzike stvara osećaj jedinstva i jača vašu vezu. To može postati zajedničko iskustvo, produbljujući vašu emocionalnu i fizičku vezu.“ I to je podržano od nauke. Slušanje muzike tokom seksa suštinski je povezano sa našim čulima, koja su pod „duboko uticajem“ zvuka, objašnjava Luis.

„Određene vrste muzike, kada su povezane sa sećanjima, mogu da izazovu snažne emocije i brzo nas prenesu na poznata mesta. Kada slušamo muziku koja nam donosi pozitivna sećanja, ona može stvoriti osećaj udobnosti i bliskosti, omogućavajući nam da se opustimo i pustimo idite lakše. Ovo može biti posebno korisno tokom intimnih trenutaka, jer nam pomaže da se osećamo opuštenije i povezanije sa našim partnerom. sreće, nostalgije i intimnosti“, dodaje on.

Može li muzika učiniti seks prijatnijim?

Isto tako, muzika može delovati kao katalizator zadovoljstva, produbljujući našu vezu sa našim partnerima, kao i uzbuđenje trenutka. „Jedan od najfascinantnijih aspekata uticaja muzike na intimnost je njena sposobnost da sinhronizuje naše pokrete i pojača naše fizičke senzacije“, kaže VITA™ sertifikovani stručnjak za seks, ljubav i veze Serena Noveli. „Da li ste ikada primetili kako se vaše telo instinktivno kreće u ritmu pesme, posebno u trenucima intimnosti?“ „Ova sinhronizacija ne samo da poboljšava fizičku koordinaciju, već i pojačava naša čulna iskustva, čineći svaki dodir, poljubac i milovanje električnim i dubljim.

Glavne pesme za seks:

1. Love Story – Taylor Swift

2. Bad Romance – Lady Gaga

3. Just Dance – Lady Gaga & Sad Girl – Lana Del Rey

4. Poker Face – Lady Gaga

5. Smack That – Akon & Smooth Operator – Sade

6. Double Fantasy – The Weeknd feat. Future

7. Dead To Me – Kali Uchis

8. I Wanna Dance With Somebody – Whitney Houston

9- Dream Girl – Cruisant & Everybody Loves Somebody – Dean Marti

10. Frozen – Sabrina Claudio

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.